Zwolse VO-fietsroute

Zwolle – De  groep 8 leerlingen zijn bijna aan het einde van hun basisschooltijd gekomen. Het laatste jaar is een spannend jaar. Ze gaan een nieuwe school kiezen. Maar, welke scholen zijn er eigenlijk? Wat kun je leren op deze scholen? Waar staan die scholen? Hoe zien de scholen eruit? Hoe ver is het fietsen? Al deze eerste vragen worden beantwoord tijdens de Zwolse VO-fietsroute!

 

De Zwolse VO-fietsroute is een nieuw, gezamenlijk initiatief van de Zwolse openbare scholen voor voortgezet onderwijs. Het doel van de fietsroute is om ouders en leerlingen uit groep 8 (en wie wil uit groep 7 mag ook), gelijk al in het begin van het schooljaar, -op de fiets- kennis te laten maken met de vier Zwolse openbare scholen voor voortgezet onderwijs: 

– Van der Capellen Scholengemeenschap

– Gymnasium Celeanum

– Diezer College

– Thorbecke Scholengemeenschap

 

De fietsroute kan op elk moment worden gefietst, maar zaterdag 11 oktober is een speciale dag! Op deze dag is er namelijk op alle betrokken VO-scholen iets te zien en te beleven. Leerlingen die deze dag de route fietsen maken bovendien kans op het winnen van een nieuwe fiets! Alle groep 7 en 8 leerlingen van het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio hebben de fietsroute op school ontvangen.

De fietsroute is tevens voor leerlingen en ouders eenvoudig te downloaden van de site van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. Zie www.openbaaronderwijszwolle.nl  

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer