Zwolse Meraki maakt een podcast ter ere van het 75-jarige bestaan van de VN - Foto: Maan Limburg
Foto: Maan Limburg

Zwolse Meraki maakt een podcast ter ere van het 75-jarige bestaan van de VN

Zwolle – Meraki Theaterproducties lanceerde afgelopen zaterdag 24 oktober, 75 jaar na de oprichting van de Verenigde Naties, deel 3 van de podcast-reeks ‘Postcast’.

In deze aflevering, gaan theatermakers Elise Doll en Nikki Manuputty opzoek naar verhalen en liederen die gaan over solidariteit en samenwerking: de oprichtingswaarden van de Verenigde Naties. Te gast is Hans Versnel, in 1938 geboren in Batavia. Hans was drie jaar toen de oorlog in het toenmalig Nederlands-Indië uitbrak. Hoe hebben zijn ouders, gewone mensen, de oorlog overleefd? Hoe hebben zij elkaar gevonden door solidariteit en samenwerking? Deze bijzondere podcast wordt muzikaal omlijst door muziek van Kim Pendjol waarbij de luisteraar kennis maakt met liederen van vroeger die symbool staan voor solidariteit en samenwerking.

Deze Postcast stond voor een groot deel in het teken van het 75-jarige bestaan van de Verenigde Naties. Wat hield solidariteit en samenwerking vroeger in? Wat betekend dit nu? En wat betekend dit in de toekomst? Tijdens Postcast worden brieven van Indische Nederlanders en Molukkers over of uit de Tweede Wereldoorlog, de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog en repatriëring besproken. Elise Doll gaat samen met Silas Neumann en Nikki Manuputty op zoek naar de geschiedenis van de Indische grootvader van Elise en de Molukse grootouders van Nikki. De podcast-reeks vormt het vooronderzoek voor theatervoorstelling Rumah Saya (Mijn Thuis) die in 2021 in première gaat.

De podcast werd in z’n geheel opgenomen in dierentuin Taman Indonesia in Kallenkote. De podcast is te beluisteren via Spotify, Youtube en www.meraki-theaterproducties.

Postcast wordt medemogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS, Cultuurparticipatie Overijssel, Vfonds, VSBfonds en Cultuur en Kwaliteit Zwolle.

Artikel delen: