Bandijklaan - Foto: Wouter Steenbergen
Bandijklaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Dik wolkendek en soms motregen

Zwolle – Vrijdag zijn alle bladeren bruin en de lucht is grijs. Je zou een wandeling kunnen maken en California Dreamin’ van The Mamas & the Papas kunnen beluisteren op je telefoon. Maar dan zou je merken dat de tekst toch niet helemaal aansluit bij het weer.

De lucht is weliswaar grijs en (bijna) alle bladeren zijn bruin, maar het is beslist geen winterdag. De temperatuur ligt van vroeg tot laat in de buurt van 14 graden en de belofte is dat het in het weekend, en ook maandag, nog warmer wordt. Tijdens je wandeling loop je trouwens kans in de motregen terecht te komen, in de middag misschien zelfs even een dikke vette motregen. Dus misschien even ergens schuilen. In een kerk?

Vrijdag is de bewolking dik, daarom is de lucht zo grijs. De zon zit erachter verborgen en dat duurt de hele dag. De zuidwestenwind probeert de bruine bladeren los te krijgen van de bomen, met kracht 4.

In het weekend is het weer zacht en de zon is op zaterdag terug. De temperatuur heeft op beide dagen lentekriebels. Ook zondag, wanneer het weer grijs wordt. En nat.

Artikel delen: