Massale belangstelling voor Frion Sportdag

Voor de eerste Frion Sportdag is massale belangstelling getoond. Zo’n driehonderd mensen met een verstandelijke beperking zullen op vrijdag 10 oktober 2008 in Zwolle deelnemen aan dit groot opgezette evenement.

Het gaat om 120 deelnemers met een licht verstandelijke beperking en rond 180 personen met een ernstig meervoudige handicap. De sportdag wordt gehouden op het terrein van sportclub HTC, onderdeel van sportpark De Pelikaan aan de Brinkhoekweg in Zwolle. Dit festijn is niet alleen bedoeld voor cliënten van zorginstelling Frion (werkzaam in een groot deel van Overijssel), maar ook voor cliënten van andere organisaties. De deelnemers met een licht verstandelijke beperking kunnen zich op deze sport- en beweegdag uitleven op een spellencircuit in de vorm van een zeskamp. Tal van teams proberen als snelste een spelopdracht te volbrengen. Daarnaast kan iedereen op het Sportplein kennis maken met diverse andere takken van sport, zoals hockey, tennis, korfbal, judo en jeu de boule. Meerdere sportverenigingen zullen daar ter ondersteuning bij aanwezig zijn.

Voor cliënten met een meervoudige beperking richt de organisatie zich vooral op ‘beleving’. Daarbij gaat het om theater, een snoezelomgeving met diverse activiteiten en het rijden met een huifkar. Het doel van deze sportdag is niet alleen nader kennis te maken met sport. Het is ook een belangrijke ontmoetingsplaats, waar nieuwe contacten kunnen worden gelegd.

De sportdag wordt georganiseerd door Frion, VG Sport Zwolle, SportService Zwolle en Stichting samenwerkende sportclubs De Pelikaan. Het startschot van de Frion Sportdag wordt om 9.45 uur gegeven door sportpresentator Bert van Losser van TV Oost. Nico Blok, winnaar van de bronzen medaille enkelspel tafeltennis tijdens de afgelopen Paralympische Spelen in Beijing, zal rond 15.00 uur de prijzen uitreiken. Daaronder is ook de Fair Play Prijs voor het team dat zich het sportiefst heeft gedragen en het eerlijkst heeft gespeeld. Tegen half vier wordt de sportdag afgesloten met een optreden van Harm Wolters. Frion wil van deze sport- en beweegdag een jaarlijks terugkerend evenement maken.

Artikel delen:

Reageer