Dorien Wind  - Foto: CDJA Overijssel
Dorien Wind
Foto: CDJA Overijssel

Dorien Wind is verkozen tot voorzitter CDA-jongeren Overijssel

Zwolle – Dorien Wind (26) uit Almelo is voorzitter van de politieke jongerenorganisatie van het CDA, CDJA Overijssel. Dit hebben de leden tijdens de ledenvergadering van vrijdag besloten. De vicefractievoorzitter van het CDA in Almelo neemt de taken over van Marc Smellink uit Rossum.

Wind was het afgelopen jaar adviseur van de jonge christendemocraten in Overijssel. ‘’Met mijn ervaring in de politiek hoop ik een bijdrage te mogen leveren. Ik wil verder bouwen aan een actieve en gezellige politieke jongerenvereniging’’, stelt Wind. Naast haar politieke werkzaamheden is ze juridisch adviseur in het gezondheidsrecht.

‘’In de provincie en gemeenten zijn veel CDA-jongeren actief. Een sterke positie voor jongeren is niet altijd vanzelfsprekend’’, constateert Wind. We gaan ons actiever inzetten om jongeren te enthousiasmeren en werven voor de politiek.’’

Het CDJA houdt zich actief bezig met voorlichting, inhoudelijke activiteiten en politiek op lokaal, provinciaal en landelijk niveau. Het CDJA zet vaak onderwerpen op de agenda die volgens hen beter kunnen. In Overijssel hebben zij vele jonge gemeenteraadsleden en een jongere in de Provinciale Staten.

Naast Dorien Wind zijn drie bestuursleden herkozen. Emma van der Heijden (Epe) is secretaris, Laura Mak (Hellendoorn) is penningmeester en Marc Smellink (Dinkelland) is vicevoorzitter. Het bestuur heeft helaas afscheid moeten nemen van Annemiek Wassink. ‘’Ben je jong en geïnteresseerd in politiek? Pak deze kans om politieke ideeën werkelijkheid te maken.’’

Foto's 2
Marc Smellink - Foto: CDJA Overijssel
Marc Smellink
Foto: CDJA Overijssel
Artikel delen: