Veranderingen in Zwolse PvdA-fractie - Foto: Wouter Zaalberg
Foto: Wouter Zaalberg

Veranderingen in Zwolse PvdA-fractie

Zwolle – Patty Wolthof wordt de nieuwe fractievoorzitter voor de PvdA in de Zwolse gemeenteraad. Ze is door de fractie gekozen om Youcef Ben Ali op te volgen, die zijn raadswerk wegens persoonlijke omstandigheden neerlegt.

Patty Wolthof (40) was de afgelopen jaren al vicevoorzitter van de fractie en zit sinds 2014 in de gemeenteraad. Ze is woordvoerder op de thema’s volkshuisvesting, onderwijs, cultuur en burgerparticipatie. Daarnaast werkt ze als campagne- en projectmedewerker bij het landelijke partijbureau van de Partij van de Arbeid in Den Haag.

De vrijgekomen raadszetel wordt ingevuld door Selma Hoekstra (54). Selma is in het dagelijks leven werkzaam als woordvoerder en manager communicatie bij de gemeente Almelo en heeft een media-achtergrond bij de NOS en VARA. Ze voert het woord over het sociaal domein en emancipatie.

Raadslid Jan Slijkhuis (62) neemt de rol van vicevoorzitter op zich. Hij is ruim tien jaar politiek actief in de gemeenteraad voor de Zwolse PvdA. Jan houdt zich in de fractie bezig met onder meer de onderwerpen financiën, de omgevingsvisie en economie. Hij is werkzaam als Europacoördinator bij de Provincie Fryslân.

Artikel delen: