Literaire stadswandeling op herhaling

Zwolle – De literaire stadswandelingen in de zomermaanden trokken meer belangstellenden dan geplaatst konden worden. Daarom kunnen toeristen én Zwollenaren nog een keer deelnemen aan deze literaire wandeling, namelijk op dinsdagmiddag 21 oktober. Tijdens deze wandeling die je laat kennis maken met de historie en de literatuur van en over Zwolle, komen verrassend veel bekende namen voorbij.

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Enkele jaren geleden verscheen in de serie “Literaire wandelingen in Overijssel” het deel over Zwolle. Schrijvers en samenstellers van het boekje zijn Aranka Wijnbeek en Geert van der Wal. Zwolle is een sfeervolle stad met veel oude historische gebouwen, nauwe straatjes en mooie pleinen. Maar Zwolle is ook een stad waar veel over is geschreven door bekende en minder bekende schrijvers. Aranka Wijnbeek neemt belangstellenden al verhalend mee door de binnenstad en laat je met de literatuur en de historie van Zwolle kennismaken tijdens een twee uur durende wandeling.

Tijdens de wandeling wordt o.a. kennis gemaakt met het monumentale karakter van Zwolle met gebouwen als de Grote of St. Michaëlskerk, de Sassenpoort en het Karel V huis. Daarnaast wordt duidelijk welke grote (en minder grote) namen er met Zwolle verbonden zijn. Zwolle staat dan misschien niet bekend als het literaire paradijs, maar er is wel heel veel over geschreven. Denk bijvoorbeeld aan Potgieter, Rhijnvis Feith, Thomas a Kempis, Bartjens, Kader Abdollah, Herman Brood, Gerard ter Borch, Opgezwolle en Hendrik ten Oever<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” /> 

Op dinsdag 21 oktober start de rondleiding om 14.00 uur in Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). Deelname aan de wandeling kost 6,00 euro p.p. (voorverkoop) en 6,50 euro p.p. Omdat er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar is, wordt reserveren aangeraden. Dit is mogelijk via de website van de bibliotheek (www.bibliotheekzwolle.nl).

 

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer