Ondanks corona genieten van het herfstzonnetje - Foto: Hennie Vrielink
Foto: Hennie Vrielink

Ondanks corona genieten van het herfstzonnetje

Zwolle – Hoewel minder druk dan normaal gingen toch nog vele Zwollenaren zaterdagmiddag naar de binnenstad. Het was droog weer en zelfs de zon kwam er even door. Ook was het minder koud dan aan het begin van deze week.

Helaas waren de terrassen als gevolg van de coronamaatregelen door de Zwolse horeca opgeruimd en kon je niet even lekker gaan zitten aan een tafeltje. Wel waren er veel plekken waar je een broodje, patatje, Asian wokfood in een kartonnen bakje, een coffee-to-go, smoothie, sushi, loempia of andere versnapering kon kopen.

Soms is het lastig deze fastfood lekkernijen in de openlucht staande te eten, maar binnenstadbezoekers zijn vindingrijk. Lage muurtjes, trappetjes en opstaande trottoirafscheidingen zaten zaterdagmiddag vol. Zelfs de ronde voet van De Glazen Engel op de Grote Markt bood een prachtige zitplaats, evenals de banken op het Grote Kerkplein tegen de houten afscheidingsmuur, waarachter de renovatie van de Grote Kerk is gestart. Uit de wind en in de zon! De meeste mensen hielden wel afstand van elkaar met voldoende tussenruimte.

Artikel delen: