De Zwolse VO-Fietsroute

Zwolle – De  groep 8 leerlingen zijn bijna aan het einde van de basisschool gekomen. Het laatste jaar is een spannend jaar. Ze gaan een nieuwe school kiezen. Maar welke scholen zijn er eigenlijk? Wat kun je leren op deze scholen? Waar staan die scholen? Hoe zien de scholen eruit? Hoe ver is het fietsen? Al deze eerste vragen worden beantwoord tijdens de Zwolse VO-fietsroute.

Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio wil graag de leerlingen van groep 8, en hun ouders, laten kennismaken met de vier Zwolse scholen voor openbaar voortgezet onderwijs. Hiervoor is dit jaar de Zwolse VO-fietsroute bedacht. Toekomstige brugklassers en hun ouders die de route fietsen hebben een daadwerkelijke ontmoeting met de locaties, de gebouwen en de omgeving van de VO scholen. Er wordt in de fietsroute informatie gegeven zodat duidelijk wordt wat er, in grote lijnen, op deze scholen aan onderwijs wordt geboden. Ook worden ouders en kinderen in de route gewezen op de open dagen en voorlichtingsavonden van de vier scholen. Voor wie de foute niet fietst heeft de routekaart dus ook een informatieve waarde.

De Zwolse VO-Fietsroute is een echte fietsroute, die ouders en leerlingen leidt langs onze Zwolse openbare VO scholen:

– Van der Capellen Scholengemeenschap     

– Gymnasium Celeanum (+ nieuwe nevenlocatie)

– Diezer College                           

– Thorbecke Scholengemeenschap

 

De Zwolse VO-Fietsroute is als echte routekaart verspreid onder alle groep 7 en 8  leerlingen van de basisscholen van het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. De routekaart is voor de leerlingen en ouders buiten onze organisatie te downloaden vanaf de site van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio.  Zie www.openbaaronderwijszwolle.nl

Zaterdag 11 oktober; activiteiten op de VO scholen!

Ouders en kinderen kunnen de Zwolse VO-Fietsroute rijden wanneer ze zelf willen, maar:

Op zaterdag 11 oktober zetten de Zwolse openbare VO scholen hun deuren open en zal er tussen 11.00 uur en 15.00 uur, in deze scholen iets te beleven en te zien zijn.

Win een fiets!

Wie de route op 11 oktober fietst, en meedoet aan de bijbehorende prijsvraag, maakt bovendien kans op een nieuwe fiets, beschikbaar gesteld door Gait Rigter, de Zwolse Fietsspecialist.

Artikel delen:

Reageer