Vervanging camera’s bij A28 ter hoogte van Zwolle

Vervanging camera’s bij A28 ter hoogte van Zwolle

Zwolle – Het vervangen van camera’s boven en langs de snelweg A28 Traverse Zwolle begint maandagavond. Het gaat om alle 69 plusstrook- en incident management-camera’s tussen de IJssel en de afslag N340.

De werkzaamheden duren tot en met 4 december en vinden in de avond en nacht plaats, deelt Rijkswaterstaat mee. In deze periode zal de plusstrook op de snelweg A28 continu opengesteld worden. Overdag zijn alle rijstroken voor het verkeer beschikbaar. Daarbij is de maximumsnelheid 80 kilometer per uur.

De vervanging van de camera’s gebeurt alleen op werkdagen in de periode van 2 november t/m 4 december tussen 22.00 en 05.00 uur. Twee rijstroken op de A28 zijn gedurende deze nachtelijke werkzaamheden geblokkeerd voor het verkeer. Hierdoor kan de extra reistijd oplopen tot 10 minuten. Het verkeer wordt door middel van de verkeerssignalering boven de weg en tekstkarren langs de weg geïnformeerd over de werkzaamheden.

De huidige analoge camera’s worden vervangen door digitale camera’s. Het betreft de camera’s voor het schouwen van de plusstrook op de A28 en Incident Managementcamera’s, aldus Rijkswaterstaat.

Artikel delen: