Palestrinalaan - Foto: Wouter Steenbergen
Palestrinalaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig begin, later buien, een stuk kouder

Zwolle – Dinsdagochtend is het helder en het zicht vanuit de flats aan de Palestrinalaan is prima. Zonnestralen dalen neer op Zwolle. Dat blijven ze gedurende de ochtend doen. Gevoelig kouder dan op maandag is het wel, toen temperatuurrecords werden gevestigd. KNMI-station Heino meldde een maximumtemperatuur van 19,7 °Celsius, de stadsweerstations van Weblog Zwolle registreerden in Stadshagen 19,8 °C en in Dieze-Centrum maar liefst 20,0 °C.

Dinsdag zit zulk ongewoon warm weer er niet meer in. ‘s Morgens vroeg is de temperatuur onder de 10 graden gedaald, overdag wordt het 12 graden. Dat zijn normale temperaturen voor begin november. In de middag krijgt de zon te kampen met meer wolken. Daar kan aan het eind van de middag en begin van de avond een bui tussen zitten. De wind doet dinsdag energiek mee en neemt in de middag toe naar kracht 4 uit richtingen rond zuidwest.

In de nacht naar woensdag zijn er flinke opklaringen en de buien blijven weg. Ook doordat er een matige wind blijft staan, kracht 3, is het ‘s nachts flink koud.

Woensdagochtend is het ongeveer 7 graden, later op de dag komen er 5 stuks bij: 12 graden. Het is een droge dag met zon en wolkenvelden. Of een van de twee de overhand krijgt, is nog onduidelijk. Er staat een matige wind uit westelijke richtingen.

Het weer wordt rustiger, doordat een groot hogedrukgebied boven onze omgeving komt te liggen. De wind stelt vanaf donderdag weinig meer voor. Regen wordt door de hogedruk op afstand gehouden en de zon maakt branduren boven de stad. Er is kans op mist in de nacht en ochtend, die mogelijk wat langer blijft hangen. Autoruiten krabben lijkt donderdagochtend een reële mogelijkheid.

Artikel delen: