Radicaliserende leerlingen? Niet op onze school …

Zwolle – De Kennistafel Burgerzin op School van Windesheim organiseert op woensdag 15 oktober 2008 de bijeenkomst ‘Radicaliserende leerlingen? Niet op onze school … toch?’. Het onderwerp is de toenemende radicalisering van leerlingen in het Nederlandse onderwijs. Gezien de actualiteit van dit onderwerp, belooft het een bijzondere bijeenkomst te worden. De bijeenkomst vindt plaats van 13.00 – 16.30 uur in G220, gebouw G van Windesheim.

Radicalisering op scholen. Op welke manieren komt het voor en hoe ga je ermee om? Waar krijg je mee te maken? Henk Blenkers, coördinator van de Kennistafel Burgerzin op School, trekt dit in een breed kader in zijn betoog ‘Radicaliserende leerlingen: kenmerken, mechanismen…en toen?’. Jielis van Baalen, docent Theologie en Filosofie bij Windesheim spitst meer toe op het islamitisch onderwijs met zijn beschouwing ‘Wie is er bang voor de Islam?’. Hoofdgast tijdens de bijeenkomst is drs. Edu Dumasy. Na zijn impressies van ervaringen op islamitische scholen presenteert hij zijn boek ‘Kwaliteitsdilemma’s van islamitische scholen’. Tijdens een forumdiscussie met experts op het terrein van onderwijs en religie, staat dit boek centraal. Aanwezig is ook Yusuf Altuntas, directeur ISBO (Islamitische Bestuursorganisatie).

Windesheim ontwikkelt een Centrum voor Expertiseontwikkeling rond Radicalisering en Polarisatie. Dit centrum richt zich specifiek op en is dienstbaar aan scholen, onderwijsinstellingen en betrokken organisaties. Deze bijeenkomst vormt tegelijkertijd de start van het ontwikkelingsproces naar dit centrum.  

Artikel delen:

Reageer