Evert Leideman (deltaWonen) en Mark Broekhuisen (Nijhuis Bouw)
Evert Leideman (deltaWonen) en Mark Broekhuisen (Nijhuis Bouw)

Bewoners Kop van Hoog krijgen welkomstpakket

Zwolle – Met de oplevering van de Kop van Hoog is het centrum van Zwolle sinds kort een markant appartementencomplex rijker. Dit project, onderdeel van de gebiedsontwikkeling Kamperpoort/Katwolderplein, bestaat uit een grote diversiteit aan woningen. Om een vliegende start te maken voor de bewoners is maandag door de initiatiefnemers van deze ontwikkeling een welkomstpakket uitgereikt.

De Kop van Hoog omvat 37 koopwoningen, 45 (sociale) huurwoningen, één kangoeroewoning, drie commerciële ruimtes, een parkeergarage met 60 plaatsen en een uitnodigende binnenplaats. Het nabij de stadsgracht gelegen gebouw kenmerkt zich door een grote diversiteit. Qua architectuur, maar ook als het gaat om de woningen zelf en de doelgroepen die er al in groten getale hun thuis hebben gevonden.

“Om bij te dragen aan het gedachtegoed dat op plekken als deze voor iedereen een woning beschikbaar dient te zijn, is gekozen voor een combinatie van enerzijds sociale en vrijesectorhuurwoningen en anderzijds in diverse prijsklassen verkrijgbare koopappartementen”, zegt Arno Kattenpoel Oude Heerink, commercieel directeur Nijhuis Bouw.

De Zwolse woningcorporatie DeltaWonen was vanaf de start van deze ontwikkeling betrokken bij de ontwikkeling en heeft dit project aangemerkt als een van de projecten om het tekort aan sociale huurwoningen in Zwolle in te vullen.

Evert Leideman, directeur-bestuurder van DeltaWonen legt uit: “De Kop van Hoog is een perfect voorbeeld van de inclusieve samenleving waar wij als deltaWonen voor staan. De Zwolse binnenstad is weer een flink aantal mooie woningen rijker.”

Een plek als deze, waar een grote diversiteit aan doelgroepen samen wonen in één complex, verdient de nodige aandacht om een goede start te maken. “Daarvoor hadden we graag een gezamenlijk evenement op de binnenplaats georganiseerd”, zegt Mark Broekhuijsen, strategisch ontwikkelaar bij Nijhuis Bouw.

Een gezamenlijk evenement gaat nu even niet. Daarom is namens deltaWonen en Nijhuis een leuk pakket uitgereikt met typische Zwolse lekkernijen. “Wij hopen dat we hier een bijdrage leveren aan een uniek stukje Zwolle waar men elkaar straks ook echt weet te vinden.”

Artikel delen: