Aalvangersweg - Foto: Wouter Steenbergen
Aalvangersweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, wolken en minder wind

Zwolle – Woensdag is het de hele dag droog in Zwolle. De zon is er ’s morgens meteen al bij, waarschijnlijk in gezelschap van wolken in allerlei vormen en maten. En het is koud. Rond zonsopkomst om 7.38 uur is het ongeveer 7 graden. In de loop van de dag scoort de thermometer maximaal 12 graden.

Optisch verzorgen zon en wolken woensdag het weer in Zwolle. De wind werkt mee aan de gevoelsmatige kant. Hij waait slechts zwak tot matig uit het zuidwesten tot westen en zorgt daardoor nauwelijks voor extra verkilling. Het rustige en droge weer komt tot stand door een groot hogedrukgebied dat zich de komende dagen langzaam over onze omgeving naar het zuidoosten gaat verplaatsen.

In de nacht van woensdag op donderdag is het overwegend helder. Toch is niet geheel uit te sluiten dat de maan een verdwaald wolkenveldje zal beschijnen. De maan verschijnt na 19.00 uur boven de noordoostelijke horizon en is de hele nacht van de partij boven de stad. Het kwik daalt verder dan in de vorige nachten: afkoeling naar ongeveer 5 graden ‘s morgens vroeg. Aan de grond blijft het net boven het vriespunt.

Dit droge weertype met een afwisseling van zon en wolken houden we vast tot en met zaterdag. De temperatuur van ongeveer 12 graden overdag is normaal voor begin november. Vrijdagochtend vroeg is er kans op vorst aan de grond. En er ontstaat in de nacht en ochtend mogelijk mist. Na zaterdag gaat de temperatuur een tikje omhoog.

Artikel delen: