Vragen inzake verkeersveiligheid Voorsterweg

Zwolle – De Swollwachtfractie is de laatste dagen meerdere malen benaderd door inwoners van Westenholte, alsmede door weggebruikers, die van de nieuw aangelegde Voorsterweg gebruik maken. Deze weg werd op vrijdag 26 september 2008 door wethouder Cnossen aan de wijk teruggegeven en werd tegelijkertijd wéér opengesteld voor alle weggebruikers. Tijdens deze opening werd het “laatste obstakel” door wethouder Cnossen vanaf de weg opgeruimd.

Echter wat schertst de verbazing van vele Westenholtenaren e/o weggebruikers, maar ook van de Swollwachtfractie nà een bezoek aan de Voorsterweg te hebben gebracht. Langs en óp de weg staan nog vele obstakels, welke de verkeersveiligheid ernstig in gevaar kunnen brengen. Om er een aantal te noemen: rood-witte schrikhekken, geleidebakens (schrikpalen op voetplaten), midden op de rijweg geplaatste lantaarnpalen en lantaarnpalen geplaatst midden op het voetpad. Dit alles maakt, dat Swollwacht van het College dan ook antwoord c.q. verduidelijking hoopt te krijgen op een aantal vragen aangaande de verkeersveiligheid op de Voorsterweg in Westenholte.


Toen…


Nu…

Vragen:

1.      Is het uw College bekend, dat er nog vele rood-witte schrikhekken, geleide-bakens (schrikpalen op voetplaten) op deze weg geplaatst staan?

2.      Is het uw College bekend, dat er enkele lantaarnpalen midden op de rijweg zijn geplaatst?

3.      Is het uw College bekend, dat er een aantal lantaarnpalen midden op het voetpad van de Voorsterweg en op het voetpad richting Rozentunnel zijn geplaatst?

4.      Is uw College het met onze fractie eens, dat dit obstakels zijn voor mensen die gebruik maken van rolstoelen e/o rollators?

5.      Wat denkt uw College hieraan te doen?

6.      Wanneer denkt uw College dat de Voorsterweg echt vrij zal zijn van alle obstakels?

Tevens wil de Swollwachtfractie het college nogmaals aandacht vragen voor het regelen van de voorrangsregeling voor fietsers komende vanaf de Westenholterbrug, t.w.: op de voorrangskruising Westenholterbrug/Voorsterweg. Op twee andere kruisingen binnen de 30-km zone, t.w.: Voorsterweg/Teunisbloemweg en Voorsterweg/Veronicaweg  is deze wel geregeld, terwijl op de kruising Westenholterbrug/Voorsterweg niets is geregeld. Dat komt onze fractie dan ook vreemd voor.

Trudy Kistemaker, raadslid Swollwacht

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Hoi Trudy, had net mijn tekst voor de WVF-Kroniek klaar. Dat het zo mooi verbeterd is!

  Moet ik nu weer wat anders vinden? 🙁
  Zucht, ik laat het mooi zo staan.


  Maak melding

 2. Héééé….. lijkt wel mode, die strategisch geplaatste lantaarnpalen midden op het voetpad. Hebben we hier in Stadshagen ook meer dan genoeg! Uiterst effectief tegen irritante ouders met kinderwagens en mensen in rolstoelen/invalidevoertuigen.


  Maak melding

 3. Oeps…. smilie vergeten te plaatsen bij m’n vorige bericht. Lees het niet alsof ik het meen over de ouders met kinderwagens e.d. want ik ondervind het probleem dus zelf ook met de wandelwagen.


  Maak melding

 4. Vroeger belde een burger met de IJsselcentrale, “Hallo met die en die, mooi hoor de Voorsterweg maar we vinden die lichtmasten nogal ongelukkig staan”. Natuurlijk wordt je dan serieus genomen, zeker als je vraagt of je nog wat terughoort (mondeling/schrijftelijk). Daarna kwam het goed!!! Dat weet ik nl 😉

  Is deze procedure in deze ook gevolgd? Of word de politiek er gelijk bijgehaald omdat iedereen weet dat de politiek graag wil scoren?


  Maak melding

 5. Ik heb er vanochtend even gekeken en ik vind het allemaal zowieso een rare weginrichting. Het is een ontsluitingsroute, maar gedeeltelijk vormgegeven als een plein zonder aanduidingen waar gereden of geparkeerd moet worden. Vandaar het idee van die “lantaarn midden in de rijbaan”, wat overigens wel meevalt. Die lantaarns midden op de stoep zijn dus niet handig geplaatst.

  Overigens zou ik als bewoner daar niet zo blij zijn met het beklinkerde midden van die weg. Dat geeft aanzienlijk meer geluidsoverlast dan gewoon asfalt, of beter, stil asfalt. Hadden ze dit niet gewoon als de Weidesteenlaan kunnen aanleggen ofzo?

  Het lijkt bijna ingericht als fietsstraat cq vanuit de shared space gedachte.


  Maak melding

Reageer