Wethouder Klaas Sloots
Wethouder Klaas Sloots

Klaas Sloots vertrekt als wethouder

Zwolle – Wethouder Klaas Sloots vertrekt als wethouder van GroenLinks in Zwolle. Hij gaat aan de slag als nieuwe burgemeester van Stadskanaal, laat RTV Noord weten.

Sloots is sinds 2018 wethouder in Zwolle en heeft de Financiën, Zorg en WMO, Maatschappelijke opvang en Beschermd Wonen, Inkomensbeleid (armoedebestrijding / schulddienstverlening)
Welzijn en Vluchtelingenwerk, in zijn portefeuille. Ook is hij wijkwethouder van: Holtenbroek, Aalanden en Haerst-Tolhuislanden.

Het vertrek vanuit Zwolle naar Stadskanaal komt voor de meeste Zwollenaren als een verrassing. Sloots is namelijk nog niet zo lang wethouder. Toch wil hij graag deze kans grijpen om in zijn voormalige woonplaats burgemeester te worden. Hij laat aan RTV Noord weten dat hij in Stadskanaal als nieuwe burgemeester hoopt op de kans om de portefeuille Openbare orde en Veiligheid op zich te nemen. Dit wil hij graag omdat hij in het verleden als rechercheur heeft gewerkt. Sloots kijkt er ook naar uit om weer dicht bij zijn ouders te kunnen gaan wonen.

Toch is het niet een geheel warm bad waar Sloots in terecht komt. Hij heeft nog een flinke kluif aan het rondkrijgen van de financiën van Stadskanaal. De gemeente krijgt de begroting niet rond omdat het Rijk niet genoeg geld heeft toegekend voor het sociaal domein. Sloots gaat hier als nieuwe burgemeester nog een flinke kluif aan krijgen, maar dat weerhoudt hem niet om het ambt te aanvaarden. Naar verwachting zal Sloots in januari aan de slag gaan in Stadskanaal.

Artikel delen: