Waterliniestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Waterliniestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: ‘s Morgens kans op mistbanken, daarna zon en wolken

Zwolle – Donderdag start Zwolle met een beetje pech nevelig of mistig. Het is ’s morgens vroeg ongeveer 4 graden en dat is koud. Vorst aan de grond hebben we vermoedelijk net niet, maar ijs zou zich best op autoruiten kunnen vormen.

Eventuele nevel en mist verdwijnen. Ze maken plaats voor enkele hoger hangende wolken die tussenruimte bieden voor blauwe lucht met een novemberzonnetje. De wind stelt weinig voor, want die is overwegend zwak uit zuidwest tot west. In de middag komt het kwik op een maximum van 12 graden, waarna het ’s avonds flink afkoelt. In de nacht kan mist ontstaan.

Vrijdagochtend is het windstil in de regio Zwolle. Er is kans op vorst aan de grond. En het kan mistig zijn, ook rond 9 uur ’s morgens nog. Het is de bedoeling dat het zicht daarna opknapt. Dan wordt het een prima dag voor de zon en dus ook voor Zwollenaren. Al moet je geen hoge eisen stellen aan de temperatuur: 13 graden is de middagtemperatuur. In de loop van de dag komt er een zuchtje wind te staan vanuit het zuidoosten.

In het weekend gaat de temperatuur richting 15 graden, wat bovengemiddeld is voor deze tijd van het jaar. Zaterdag is het waarschijnlijk stralend zonnig, wat in combinatie met die temperatuur een prima dag belooft op te leveren. Zondag valt er heel misschien een beetje regen.

Artikel delen: