Kookstudio Samen Gezond krijgt vervolg

Zwolle – Het koken door jongeren in wijkcentrum Rembrandtien krijgt vrijdag 10 oktober een vervolg. Vanaf die dag zullen zeven jongeren van veertien jaar en ouder acht weken lang goedkope en gezonde maaltijden gaan bereiden. Op vrijdag 9 mei beleefden de jongeren hun vuurdoop, wanneer ze voor het eerst gingen koken voor hun gasten. En het was meteen een succes. Gemiddeld dertig personen kwamen naar het wijkrestaurant, met uitschieters tot wel zestig bezoekers.

De jongeren kwamen in maart zelf met het idee om te gaan koken. Welzijnsorganisatie TRAVERS in de persoon van jongerenwerker Michael Hullegie omarmde het idee meteen en zocht in het kader van het programma Samen Gezond contact met de GGD Regio IJssel-Vecht. Zo werd kok Jeroen Franse ingeschakeld, die de jongeren toen en ook nu weer wegwijs maakte in de keuken en hen allerlei culinaire tips aan de hand deed. 

Vanaf vrijdag kan er iedere week gegeten worden in wijkcentrum Rembrandtien aan de Rembrandtlaan. Voor slechts vier euro heeft de bezoeker een compleet drie gangen menu. Iedereen is welkom om te komen eten. Voor de inwoners van Dieze behoort thuisbezorgen ook tot de mogelijkheden. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Voor de bezorging geldt dat alle maaltijden tussen 18.00 en 19.00 uur worden geleverd.
 
Reserveren
 
In verband met de organisatie, wordt iedereen vriendelijk gevraagd om net als in een echt restaurant, vooraf te reserveren, het liefst via e-mail. Dat kan door contact op te nemen met jongerenwerker Michael Hullegie op
m.hullegie@travers.nl of mobiel op: 06-50625224. Hij is ook te bereiken voor meer informatie. Het kan ook via Rembrandtien aan de Rembrandtlaan 10 in Zwolle, telefoon: 038-4555590.
 
Kortom, iedereen is vrijdag 10 oktober vanaf 18.00 uur tot 19.30 uur van harte uitgenodigd voor een gezonde en goedkope warme maaltijd. De eerste keer staat er linzensoep, bami goreng en aarbeienpudding op het menu.  

Artikel delen:
Reactie 1
  1. koken
    haha wij zijn ermee begonnen p.s. (8 jongeren uit dieze)
    en nou komen er andere mensen bij en willen wij niet meer mensen waar we niet eens mee omgaan en zelfs niet eens uit deze buurt komen we haden het altijd leuk en gezellig en het eten smaakte goed ma als er anderen bijkomen die zelfs niet eens uit onze wijk komen p.s(holtenbroek)(stadshagen)dan hoeft het van ons niet meer toedeloe >:(


    Maak melding

Reageer