Theatervoorstelling Loverboys in première

Zwolle –  Met de voorstelling KLEM gaan de preventieactiviteiten loverboys in Zwolle aanstaande maandag officieel van start. De voorstelling van theatergroep Klasse Kunst, bedoeld voor MBO leerlingen en jongeren van jongerenwerk en jeugdhulpverlening, is de eerste in een reeks activiteiten die moeten leiden tot het terugdringen van de invloed van loverboys op jonge vrouwen. Tijdens de interactieve voorstelling worden jongeren bewust gemaakt van de slinkse wijze waarop een loverboy te werk gaat. Jongeren van Trias Jeugdhulpverlening zien aankomende maandag als eerste groep in Zwolle deze vernieuwde voorstelling. 

De theatervoorstelling is de eerste in een reeks theatervoorstellingen voor MBO (niveau 1 en 2), jongerenwerk en jeugdhulpverlening. Het is ook de start voor de andere preventieactiviteiten die de GGD coördineert in Zwolle. Zo voert het Scharlaken Koord haar project ‘Beware of Loverboys’ uit en geeft ze voorlichting over loverboys aan jongeren, ouders en leerkrachten op het VMBO. RIAGG biedt hiernaast train-de-trainer cursussen aan van het project ‘Stay in Love’ voor leerkrachten in het VMBO. Stay in Love is een primair preventieprogramma om partnergeweld onder jongeren te voorkomen. Er wordt nog gezocht naar een manier om weerbaarheidslessen aan te bieden op het Voortgezet speciaal onderwijs. Ook wordt er momenteel een plan van aanpak geschreven voor veilig internetgebruik op het basisonderwijs. De GGD leent tevens een loverboysspel en een leskist loverboys uit voor bijvoorbeeld scholen voor voortgezet onderwijs of jongerenwerk.

Door het inzetten van verschillende preventieve activiteiten voor verschillende doelgroepen proberen gemeente Zwolle en GGD Regio IJssel-Vecht te voorkomen dat jonge vrouwen slachtoffer worden van loverboys. 

Meldpunt Loverboys

Er is een Meldpunt Loverboys, waar mensen terecht kunnen voor informatie over of hulp bij problemen met loverboys. Dit meldpunt is ondergebracht bij het Steunpunt Huiselijk Geweld (www.s-hg.nl). Het Meldpunt Loverboys is 24 uur per dag bereikbaar via 0900 – 126 26 26 (5 cent per minuut) of via info@s-hg.nl. Bij vragen over loverboys, of vermoedens dat iemand in de directe omgeving slachtoffer is van een loverboy, kan er gebeld worden met het Meldpunt Loverboys.

Zwolse aanpak loverboys

Bij het Loverboysproject Zwolle werken gemeente, hulpverlening, politie, justitie en GGD nauw samen. De voorlichting wordt gefinancierd door de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle. Voorlichting over de gevaren van loverboys is een onderdeel van de Zwolse aanpak Loverboys 2006-2009. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het project www.loverboyszwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Volgens mij ging het Meander ook wat met dit zeer belangrijke thema doen. Er zou een schrijfster komen praten.
    Goed GEZAMENLIJK initiatief van gemeente Zwolle en GGD Regio IJssel-Vecht.


    Maak melding

Reageer