Hulp bij opvoeden voor (tiener)ouders

Zwolle – Opvoeden is niet eenvoudig, daar weten alle ouders over mee te praten. Landstede Opleidingen & Cursussen voor volwassenen biedt daarom een opvoedcursus voor ouders met schoolgaande kinderen en een cursus speciaal voor tienerouders.   

Tijdens de cursus ‘Ouders met jonge kinderen’ krijgt u vaardigheden aangereikt die u helpen beter op te voeden. Vragen over het onderwijs aan uw kinderen en het vergroten van digitale vaardigheden nemen een belangrijke plaats in. Andere cursusonderwerpen zijn kind en computer, spelen in de buurt en lid worden van een vereniging, budgetteren van uitgaven die met het kind te maken hebben, onderkennen en herkennen van (leer-) problemen, omgaan met school en het helpen van uw kind bij het huiswerk.

Jonge ouders/verzorgers van een jong kind die gestopt zijn met school en/of werk omdat ze voor een kind gingen zorgen, zitten vaak met allerlei vragen over zelfstandig wonen, financiën, maar vooral ook het weer oppakken van de school- en/of werkloopbaan. Tijdens de cursus ‘Tienerouders’ krijg je antwoorden op deze vragen. Natuurlijk is er ook aandacht voor de ontwikkeling van het kind en sociale contacten opbouwen en onderhouden, opvoeding en school of werk combineren, formulieren invullen, de eigen opvoeding, digitale vaardigheden, een snuffelstage en seksuele voorlichting.

De cursus ‘Ouders met jonge kinderen’ duurt 40 weken en vindt elke dinsdag plaats van 9.00 tot 11.45 uur. De cursus ‘Tienerouders’ duurt 20 weken (elke woensdag). Landstede helpt bij de aanvraag voor kinderopvang. Beide cursussen worden gegeven aan de Fuchsiastraat 1 in Zwolle en kosten € 10 (voor de hele cursus). Wie meer wil weten over deze cursus of zich wil aanmelden, kan contact opnemen met Ans van Vreden van Landstede Opleidingen & Cursussen voor volwassenen, Fuchsiastraat 1, 8013 ZC Zwolle, tel. 088-850 81 00.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ze kunnen beter hulp bieden aan voorlichting voor goed gebruik voorbehoedsmiddelen.
    Trouwens het zijn wel vaak de Antilliaanse en Afrikaanse dames die het voor elkaar krijgen misschien dat we hun ouders ook wat hulp bij het opvoeden kunnen bieden.


    Maak melding

Reageer