Obrechtstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Obrechtstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog, wolkenvelden en weinig wind

Zwolle – Vrijdagochtend is het windstil in Zwolle en er hangt bewolking. Onder de wolken is het ’s nachts minder koud dan donderdagochtend: Stadshagen noteerde een minimumtemperatuur van 3 graden boven nul en ons weerstation in Dieze-Centrum 5 graden.

Vrijdagochtend beginnen we met een graad of 8. Met name in het buitengebied kan ‘s morgens een mistbank hangen. In de middag is de temperatuur ongeveer 10 graden geworden. De zon heeft een hele kluif aan de wolkenvelden en worstelt zich er met moeite doorheen. Het blijft droog. De wolken trekken zich in de loop van dag terug naar het noorden. Maar dan is de zon waarschijnlijk al onder.

De wind overdag is eerst zwak uit het zuiden, later zwak tot misschien even matig uit het oosten. De windrichting verandert doordat een hogedrukgebied genaamd Ramesh zich met zijn centrum richting het zuidoosten verplaatst. Maar het heeft nog voldoende kracht om genoemde wolkenzone naar het noorden weg te drukken.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is dat gelukt. Het klaart geheel op en onder een heldere hemel koelt het flink af. In de ochtend is het op neushoogte slechts enkele graden boven nul. Er is kans op vorst aan de grond en autoruiten krabben.

Zaterdagochtend is het dus koud. Maar niet getreurd, de zon schijnt de hele dag volop boven Zwolle en het kwik stijgt hoger dan in de afgelopen dagen. We verwachten 13 graden of nog iets meer op de Zwolse thermometers. De wind is geen spelbreker, want nog steeds zwak uit het oosten tot zuidoosten.

Na een heldere nacht met een minimumtemperatuur van 5 graden begint zondag ook zonnig. Maar sluierbewolking komt opzetten, in de middag gevolgd door dikkere bewolking waaruit misschien een buitje valt. Zondag nog steeds weinig wind.

Volgende week houdt het rustige en overwegend droge weer aan, omdat hogedrukgebieden in de buurt blijven.

Artikel delen: