Minder coronapatiënten in Isala Zwolle dan vorige week - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Minder coronapatiënten in Isala Zwolle dan vorige week

Zwolle – Het Isala in Zwolle behandelt momenteel 43 patiënten met Covid-19, van wie zestien op de intensive care liggen. In het ziekenhuis in Zwolle lagen vorige week vrijdag 66 coronapatiënten, deze week laat dus een afname zien, na een wekenlange periode van gestage stijging.

Isala-woordvoerder Gerben Hart verstrekte deze cijfers vrijdag aan Weblog Zwolle. “Indien nodig nemen wij patiënten over, dat wordt landelijk gecoördineerd.” In de afgelopen weken is het merendeel van de Covidpatiënten in Isala afkomstig uit andere regio’s van het land.

Gerben Hart: “We zien gelukkig dat deze week het aantal patiënten met Covid is gedaald. Op de verpleegafdeling zien we een lichte daling en op de intensive care stabiliseert het aantal patiënten met Covid. Hopelijk zet deze trend zich door zodat de druk op de IC’s en de zorg minder wordt.”

Het totaal aantal opgenomen coronapatiënten in heel Nederland bedraagt vrijdag 2445, tegen 2385 patiënten vorige week vrijdag. Landelijk is nog wel een stijging te zien vergeleken met vorige week. Het aantal besmette mensen dat op de IC ligt is deze vrijdag 603, tegen 567 coronapatiënten vorige week vrijdag. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) verschaft deze cijfers.

Gerben Hart verklaart dat het huidige aantal patiënten dat met Covid-19 in Isala Zwolle ligt niet heeft gezorgd voor nog verdere afschaling van de reguliere zorg in het ziekenhuis vergeleken met vorige week. “De afschaling is niet meer dan al het geval was met het reduceren van de operatiekamers en niet acute operaties.”

Ondanks dat het aantal besmettingen langzaamaan lijkt af te vlakken, neemt het aantal ziekenhuisopnamen landelijk nog steeds toe, zo verklaart de Veiligheidsregio IJsselland. “De zorgsector staat onder grote druk, waardoor de reguliere zorg wordt uitgesteld.” Net als vorige week classificeert de veiligheidsregio de corona-situatie in de regio IJsselland als ‘zeer ernstig’.

Foto's 2
Minder coronapatiënten in Isala Zwolle dan vorige week
Artikel delen: