Pieter Steynstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Pieter Steynstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Koude nachten, overdag droog en veel zon

Zwolle – Zaterdagochtend is het op neushoogte slechts enkele graden boven nul. Op klomphoogte daalt het kwik in alle vroegte op diverse plaatsen in Zwolle net onder het vriespunt. Een wit ijslaagje – rijp geheten – vormt zich op gras en diverse autoruiten. Onder een heldere nachthemel kan het flink afkoelen in november.

Helder en droog weer blijft het ook zaterdag overdag. Een blauwe hemel met hoogstens verspreide sluierwolken. En veel zon. Van de temperatuur moet je geen wonderen verwachten: een maximum van 14 graden in de stad, wat trouwens bovengemiddeld is voor deze tijd van het jaar. De wind drukt de gevoelstemperatuur weinig, want is slechts zwak uit richtingen tussen oost en zuid.

In de nacht van zaterdag op zondag wordt het wederom novemberkoud. Er is weinig tot geen bewolking en ook zondagochtend is dat nog zo. De temperatuur nadert ’s morgens vroeg het vriespunt, op de grond kan het vriespunt bereikt worden.

Zondag zit het met de zon boven Zwolle wel snor, in elk geval in de ochtend. Er is vanuit het zuidwesten bewolking in aantocht, maar het lijkt erop dat die pas in de tweede helft van de middag belemmerend is voor de zon boven onze regio. Er staat ’s middags een fractie meer wind uit het zuiden tot zuidoosten dan op zaterdag. Een middagtemperatuur van 14 à 15 graden.

Zondagavond is de bewolking dikker geworden, maar de kans op neerslag lijkt zeer klein. Onder het wolkendek wordt het in de nacht naar maandag minder koud. De minimumtemperatuur blijft boven de 5 graden en vorst aan de grond is er niet.

In de nieuwe week is het eerst overwegend droog met zon en wolken. Vanaf dinsdag komt meer bewolking hierheen en neemt de kans op een beetje regen toe. De wind bemoeit zich weinig met het weer en de maximumtemperatuur overdag ligt in de buurt van 13 graden.

Artikel delen: