PEC Zwolle toont ruggengraat in Sittard

PEC Zwolle toont ruggengraat in Sittard

Zwolle – PEC Zwolle heeft de aanval van Fortuna Sittard vrijdagavond afgeslagen. Ondanks dat de Zwollenaren tweemaal op achterstand kwamen, toonden de Blauwvingers ruggengraat. Een sterke tweede helft leverde uiteindelijk een punt op, al zat er nog wat meer in het vat: 2-2.

Fortuna Sittard had dit seizoen nog niet gewonnen en wilde daar tegen PEC Zwolle verandering in brengen. Messcherp counteren, dat is wat Fortuna deed na vijf minuten spelen. Waar PEC Zwolle het spel maakte en dreigend oogde, wist de thuisploeg bij de eerste countermogelijkheid direct toe te slaan.

De razendsnelle Emil Hansson klopte Michael Zetterer met een geplaatst schot in de verre hoek en bracht PEC Zwolle op een 1-0 achterstand. Die goal gaf de thuisploeg een flinke boost en dat was ook te zien in het spelbeeld. Het duurde dan ook even voordat PEC Zwolle weer wat van zich liet zien. Mustafa Saymak was het die als eerste het doel onder vuur nam, maar over schoot. Aan de andere kant kreeg Fortuna twee schietkansen, maar die pareerde Zetterer bekwaam.

Na een half uur kwam PEC Zwolle langszij. Het doelpunt was uiterst gelukkig, want een voorzet van Immanuel Pherai werd door Jaroslaw Jach achter zijn eigen doelman gekopt, waar ook Eliano Reijnders een poging ondernam. Over geluk had Fortuna ook niet te klagen toen het in de blessuretijd van de eerste helft weer op voorsprong kwam. Nadat de bal na een hoekschop lang bleef hangen in het strafschopgebied, kreeg George Cox deze voor de voeten. De verdediger schoot, waarna de bal in het overvolle gebied voor Zetterer werd getoucheerd en binnenviel: 2-1.

Een lichtpuntje aan het begin van de tweede helft was de rentree van Kenneth Paal. De linksback verving Rico Strieder, maar nam wel zijn vaste positie links in de achterhoede in. De inbreng van Paal deed het spel van PEC Zwolle veel goeds, want met zijn loopvermogen en aanvallende intenties trok Zwolle ten aanval. Dat leverde na tien minuten een vrije trap op, toen Huiberts werd aangetikt. Thomas Lam eiste de bal op en dat bleek een fantastische keuze. Met veel gevoel roeide de Fin, vorige week nog de schlemiel, het leer in de kruising en bracht daarmee de stand op 2-2. Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer zonder overigens grote kansen voor beide goals. Bij het ingaan van het laatste kwartier leek PEC Zwolle de langste adem te hebben. Het resulteerde na een fase van druk tot een kopbal van Mike van Duinen op de paal. Zwolle bleef zoeken naar de winnende, kreeg ook wel wat mogelijkheden maar tot echte schietkansen kwam het niet, mede doordat Fortuna zich massaal terugtrok.

In de blessuretijd zette Fortuna nog een keer aan en wist het via Sebastian Polter zelf nog bijna de volle buit te pakken. Op basis van de tweede helft zeker niet verdiend. Uit de draai leek de spits de winnende op zijn schoen te hebben, maar een Zwols been voorkwam dat. De hoekschop hoefde van scheidsrechter Edwin van de Graaf, die ook maar 2 minuten bijtrok, niet meer genomen te worden en daardoor eindigde het treffen in 2-2.

Artikel delen: