Jufferenwal - Foto: Wouter Steenbergen
Jufferenwal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zacht met een mix van wolken en zon

Zwolle – Maandag is er ’s morgens vroeg kans op nevel of mistbanken in Zwolle en omgeving. Dat verdwijnt en overblijven wolkenvelden, die de zon soms behoorlijk dwarszitten. Uit de wolken zouden enkele druppeltjes kunnen neerdalen, maar natte straten zijn onwaarschijnlijk.

Veruit de meeste tijd is het droog deze maandag en de zon is tussen de wolkenvelden present. De temperatuur is aan de hoge kant voor begin november. Bij zonsopkomst om kwart voor acht beginnen we met ongeveer 7 graden op de stadsthermometers. In de middag wordt Zwolle getrakteerd op 15 à 16 graden, wat je ronduit zacht mag noemen. Van de wind heb je geen last. Het is windstil tot hoogstens windkracht 2, een zwakke wind, uit het zuidoosten.

Een rustig weertype dat weliswaar niet kurkdroog is, maar echt actieve regenstoringen blijven in de nieuwe week op afstand. Dankzij hogedruk boven onze omgeving worden regengebiedjes die wel passeren verzwakt.

Dat gebeurt ook op dinsdag. Na een nacht en ochtend met kans op dichte mist, zijn er wolkenvelden die soms wat gedruppel produceren. De temperatuur stijgt ‘s morgens in de mist nog nauwelijks. Nadat die eenmaal is opgetrokken, kun je een maximumtemperatuur van zo’n 14 graden verwachten in Zwolle. De wind is afwezig of anders zwak uit zuidoost tot zuid.

Woensdag raakt de zon zoek achter te veel bewolking. Donderdagnacht trekt een actiever regengebied over, volgens de huidige inzichten. De temperatuur is deze week bovengemiddeld voor november.

Artikel delen: