Derde jubileumbijeenkomst Kranenburg 75 jaar

Zwolle – In 2008 bestaat begraafplaats Kranenburg 75 jaar. De gemeente wil graag stilstaan bij dit jubileum. Daarom zijn er vier gedenkmomenten georganiseerd, één in elk van de vier seizoenen. De derde jubileumbijeenkomst is op zaterdag 11 oktober. Op deze dag wordt onder meer de expositie ´Stilstaan bij Gedenkbeelden´ geopend. Iedereen is van harte welkom om bij de jubileumviering aanwezig te zijn. 

Voor veel beeldende kunstenaars/vormgevers is de begraafplaats Kranenburg een bron van inspiratie voor het maken van gedenkbeelden en monumenten. Beelden die tot de verbeelding spreken, monumenten die een verhaal vertellen. Menselijke verhalen in steen, glas, brons en diverse andere materialen. De expositie ´Stilstaan bij Gedenkbeelden´ blijft staan tot 27 november 2008.

Programma  (in kader)

15.30 uur             ontvangst in het Uitvaartcentrum Kranenburg,

Kranenburgweg 3, 8024 AC Zwolle

15.35 uur             presentatie boek ‘Kinderen van Kranenburg’ door Jolanda van der Meer

16.30 uur             opening expositie ‘Stilstaan bij Gedenkbeelden’

17.15 uur             afsluiting in Uitvaartcentrum

17.30 uur             einde

 

Vier seizoenen, vier gedenkmomenten

Vier gedenkmomenten rond vier seizoenen. De vier jaargetijden van Vivaldi zijn de rode draad en verbinden de gedenkmomenten. Tijdens ieder gedenkmoment brengt het Fiori strijkkwartet een seizoen uit de vier jaargetijden ten gehore.

Brochure

Ter gelegenheid van Kranenburg 75 jaar is er een brochure gemaakt met de geschiedenis van Kranenburg als begraafplaats en park. Naast de brochure zijn er ook twee wandelroutes gemaakt waarvan de één langs bijzondere plaatsen en monumenten gaat en de andere langs de bijzondere flora en fauna van Kranenburg. Deze wandelroutes en de brochure zijn verkrijgbaar op het Stadskantoor, het Informatiecentrum van de gemeente Zwolle en bij de beheerder van Kranenburg.

Artikel delen:

Reageer