Minder treinen van en naar Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Minder treinen van en naar Zwolle

Zwolle – De Nederlandse Spoorwegen zijn maandag begonnen met aanpassingen in de dienstregeling door te voeren. Dit zal ook te merken zijn op het station van Zwolle. Zwolle is het tweede spoorknooppunt van Nederland.

Om een betrouwbare dienstregeling te kunnen garanderen in coronatijd gaat de treinvervoerder stapsgewijs een aantal aanpassingen in de dienstregeling doorvoeren. Hiermee is vandaag begonnen. De meeste wijzigingen zullen in de tweede helft van deze maand worden doorgevoerd. Eind november rijden er tien procent minder treinen. Dit vanwege de forse daling van het aantal reizigers.

De NS vervoert momenteel dertig procent van het normale aantal reizigers. “Om een betrouwbare dienstregeling te garanderen blijft op elk traject minimaal twee keer per uur een trein rijden,” zegt Oscar van Elfen, woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen. Negentig procent van de treinen blijft rijden en nergens worden lijnen geschrapt. “Zodra de omstandigheden daarom vragen, zal NS weer volgens de normale dienstregeling rijden.”

Eerder schrapte de treinvervoerder al de extra forensentreinen en weekendnachttreinen, waarna 97 procent van de oorspronkelijke dienstregeling bleef rijden.

Foto's 2
Minder treinen van en naar Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Artikel delen: