Sportcafé Zwolle met Ranking the Sporters

Sportcafé Zwolle met Ranking the Sporters

Zwolle – De vierde editie van het Sportcafé Zwolle staat op de agenda. Op woensdag 16 december om 19.30 uur vindt het Sportcafé Zwolle online plaats via een livestream. Dit in verband met de huidige situatie rondom het coronavirus.

Iedereen, van sportbestuurders, personen uit de politiek die betrokken zijn bij sportinitiatieven tot het sociaal domein, zorg, onderwijs en sportminded Zwolse inwoners, blijft van harte welkom om via de livestream deel te nemen aan het Sportcafé Zwolle. Het thema is: Ranking the Sporters.

In tijden als deze wordt zo veel mogelijk geprobeerd op sportief gebied dingen wél door te laten gaan. Zo ook het jaarlijkse Sportcafé Zwolle voor betrokken sportliefhebbers. Daarom is dit jaar gekozen voor een online editie. Met het thema – afgeleid van het tv-programma Ranking the Stars – Ranking the Sporters.

Tien bekende Zwolse sporters die actief zijn of zijn geweest op lokaal, nationaal of internationaal niveau, worden door elkaar en door Zwolse inwoners gerankt aan de hand van sportieve vragen.

“Het programma en het format is anders dan voorgaande jaren. Dat heeft natuurlijk alles met het coronavirus te maken. Voorgaande jaren creëerde we een setting van elkaar ontmoeten, netwerken en met elkaar in discussie kunnen gaan over de actuele sportieve ontwikkelingen. Dat is bij een livestream toch anders. De discussie vindt minder makkelijk plaats en het netwerken wordt lastig. Desondanks is er via een livestream wel het een en ander mogelijk. Echter kiezen we voor meer entertainment dit jaar”, vertelt Marco Welink, eventmanager SportService Zwolle.

Gedurende de avond van het Sportcafé zijn er tien bekende Zwolse sporters, onder wie Gerben Last, paralympisch tafeltennisser, Reinder Nummerdor, oud-international (beach)volleybal, Bram van Polen, PEC Zwolle, Ralf de Pagter, Landstede Hammers en Dominique Bruinenberg, PEC Zwolle Dames. Zij gaan elkaar ranken.

Daarnaast krijgen honderd Zwollenaren de kans de sporters te ranken. Deze resultaten worden besproken onder leiding van gastpresentator wethouder sport, René de Heer. De vragen worden binnenkort bekend gemaakt via de website van SportService Zwolle.

Programma 16 december
19.30 – 19.40 uur Digitale inloop
19.45 – 21.00 uur Ranking the Sporters

De livestream is voor iedereen toegankelijk vanaf dinsdag 15 december via de website van Sportservice Zwolle. Zwollenaren die de sporters willen ranken kunnen zich aanmelden via deze link: https://sportservicezwolle.nl/sportkalender?showevent=33784

Artikel delen: