Holtenbroek - Foto: Wouter Steenbergen
Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Mistige start, daarna weinig zon en tot de avond droog

Zwolle – Dinsdagochtend is de kans op mist groot in Zwolle en omstreken. Mogelijk dichte mist met een zicht minder dan 200 meter, die ook nog eens lang blijft hangen. Maar in de loop van de ochtend zal die boel waarschijnlijk toch optrekken en het zicht verbeteren.

De aanblik naar boven blijft overwegend grijs, vanwege een wolkendek dat van geen wijken weet. De zon heeft dinsdag vermoedelijk compleet het nakijken. Overdag is de kans op neerslag verwaarloosbaar, in de avond kan het wel tot een licht buitje komen. In de mist en onder de wolken loopt de temperatuur niet hard op. Het kwik stijgt naar maximaal 12 graden. Mocht het toch opklaren, dan een paar graden hoger. De wind doet weinig tot niks uit zuidelijke richtingen.

In de nacht naar woensdag kan een buitje over de stad trekken. Onder veel bewolking koelt het niet erg af. Woensdag overdag komt de zon tussen de wolkenpakketten door. Het blijft droog, dat enkele druppeltje niet meegerekend. De wind wordt woensdag wakker. Uit zuidelijke richtingen neemt hij vanaf de middag heel langzaam iets toe. In avond en nacht naar donderdag is er weer een voelbare wind in Zwolle.

Donderdagochtend trekt een regengebiedje over, dat mogelijk een paar millimeter water zal droppen in de stad. Een dag met veel bewolking en de terugkeer van de wind: matig uit zuid tot zuidwest, kracht 3. Een middagtemperatuur van ongeveer 13 graden.

Vrijdag en in het weekend is er veel bewolking. Volgens de huidige berekeningen is zondag de kans op regen groot, maar dat is nog ver weg. Meer daarover in de komende weersverwachtingen hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: