Zwolle-IJsselkanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Mist overgaand in bewolking, wel droog

Zwolle – Woensdagochtend is de kans op mist in de regio Zwolle groot, net als op dinsdag. Toen bleef de mist als een kleffe deken liggen op de stad. Grote delen van Overijssel zaten de hele dag in hetzelfde uitzichtloze parket en werden niet verlost van de mist. Woensdag gaat dat wel lukken, de vraag is alleen wanneer.

Met een beetje geluk gebeurt dat in de loop van de ochtend al. De zon kan zich dan ook even vertonen. Niet langdurig, want er zijn te veel wolken in aantocht. Ons optimisme over het verdwijnen van de mist is gebaseerd op een zuchtje wind uit het zuiden, dat deze woensdag verwacht wordt. Dat moet het oplossen van de mist een handje gaan helpen. De middagtemperatuur is ongeveer 13 graden en het blijft droog.

Een front met neerslag nadert in de nacht naar donderdag. Vanaf donderdagochtend zijn er perioden met regen te verwachten in Zwolle. De neerslagzone is pas in de avond voorbij, maar het wolkendek kan af en toe breuken vertonen. Een temperatuur ‘s middags van ongeveer 13 graden. Er is geen kans op mist meer, want de wind steekt op uit het zuiden tot zuidwesten, met kracht 3 tot 4. In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en droog.

Vrijdag en in het weekend ligt de maximumtemperatuur op 13 graden, met kans op een paar bonusgraden extra. Er trekken van tijd tot tijd zwakke fronten over die een beetje regenwater achterlaten. Zondag staat volgens de huidige berekeningen de meeste neerslag op het programma.

Artikel delen: