Oproep aan kersverse ouders om zich aan te melden voor de Vuile Luier - Foto: Hans Platje
Foto: Hans Platje

Oproep aan kersverse ouders om zich aan te melden voor de Vuile Luier

Zwolle – Elk jaar wordt op de elfde dag van de elfde maand, het eerste op die dag geboren kind, waarvan de ouders in Zwolle woonachtig zijn, met een bezoek vereerd door de Stadsprins van Zwolle, Prins der Eileuvers.

Hierbij wordt hem of haar de eerste “vuile luier” met inhoud (een spaarpot met een inleg van €11,11), een speciale oorkonde en aanvullende cadeautjes overhandigd. Zo dit niet bij de eerst aangemelde baby mogelijk is, volgt de tweede, etc.

Dit jaar zal dit bezoek op de 11e van de 11e niet mogelijk zijn in verband de huidige Coronamaatregelingen. Daarnaast vindt men bij carnavalsvereniging De Eileuvers het niet gepast om het ziekenhuis in deze tijden extra te belasten, op welke manier dan ook. Wel willen ze deze mooie traditie kunnen voortzetten. Het is volgens de reglementen ook mogelijk om dit doen via het eerst bij de Eileuvers aangemelde kind. Dat lijkt ons in deze bijzondere tijden een ideale oplossing.

Daarom wordt een oproep gedaan aan alle ouders, waarvan hun kind op 11 november 2020 is geboren, om zich aan te melden bij De Eileuvers via secretariaat@eileuvers.nl. Graag ontvangt de vereniging dan de naam van het kind, geboortetijd op 11-11-2020 en contactgegevens. Aanmelden dient wel te gebeuren voor 23:55 uur op 12 november 2020. Aanmeldingen die later binnenkomen kunnen niet meer mee genomen worden.

De aanmeldingen worden doorgenomen en gevalideerd. Vervolgens wordt met de kersverse ouders contact opgenomen om, op een later moment, alsnog de “vuile luier” met inhoud officieel te overhandigen met inachtneming van de dan geldende maatregelingen. De vereniging zal in overleg met de ouders al eerder wereldkundig maken wie de traditionele “Vuile Luier” zal ontvangen.

Artikel delen: