Beethovenlaan - Foto: Wouter Steenbergen
Beethovenlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: ’s Ochtends regen, daarna opklaringen en mogelijk een bui

Zwolle – Donderdagochtend rond 8 uur arriveert een front boven Zwolle dat regen brengt. Er zit vaart in, zodat het naar verwachting rond 10 uur alweer gepasseerd is. Na de passage richting het noordoosten wordt het droog en verschijnen lekkere stukken blauwe lucht boven de stad. Opklaringen, dus zicht op een zonnetje.

Daarna komen misschien nog een aantal buitjes voorbij. De grootste kans daarop na het middaguur. De wind blaast ’s morgens vroeg uit het zuiden, maar draait al gauw richting zuidwest. Een matige bries, ’s morgens toenemend naar windkracht 3 à 4, in de loop van de middag weer afnemend. Het kwik in je tuinthermometer hangt tussen 9 graden ’s morgens en 12 graden ’s middags.

In de avond en nacht naar vrijdag trekt wisselende bewolking over, waartussen nog een eenzaam minibuitje verstopt kan zitten. In de nacht koelt het af naar ongeveer 5 graden, dat is frisser dan de afgelopen nachten.

Vrijdag loopt de aanvoer van wolken op rolletjes, zodat de zon het moeilijk krijgt. ‘s Morgens kan er soms een beetje licht regen vallen, veel zal dit niet zijn. In de middag en avond is de kans op gespetter iets groter, omdat dan een zwak front overtrekt. Een matige wind uit het zuidwesten, kracht 3. De maximumtemperatuur is ongeveer 12 graden.

In het weekend komen storingen op Zwolle af, die in elk geval veel bewolking meevoeren. Plus neerslag van betekenis op zondag. De regen wordt volgens de huidige berekeningen zondagmiddag verwacht, de timing houden we in de gaten. Het is in het weekend buitengewoon zacht voor november, met op zondag voor de regen uit misschien wel 16 graden.

Artikel delen: