OnderwijsTop TalentPrijs voor Windesheimstudent

Zwolle – Bardo Soer, student van de Lerarenopleiding Natuurkunde van Windesheim in Zwolle, heeft de OnderwijsTop TalentPrijs 2008 in de wacht gesleept. Bardo kreeg de prijs voor de oprichting van een VMBO TL afdeling in jeugdgevangenis De Sprengen in Wapenveld.  

De jury van de OnderwijsTop TalentPrijs was zeer onder de indruk van zijn prestatie en prijst de manier waarop hij het project heeft aangepakt: “kundig, inventief, zelfkritisch en lerend.” Het ingezonden projectverslag heeft een heldere probleemstelling, goed geformuleerde doelen en een pittige evaluatie.

Bardo zit op dit moment op Bali. Hij loopt daar een internationale stage in het kader van de Xplore subsidie. De prijs is daarom namens hem in ontvangst genomen door een afvaardiging van de School of Education van Windesheim. De prijs werd op 8 oktober uitgereikt door staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma in cultureel centrum de Rode Hoed in Amsterdam. Zodra Bardo terug is op Windesheim wordt de prijs aan hem doorgegeven. Die bestaat uit een bronzen beeld, oorkonde en € 1000,-. Vanuit Bali reageerde de prijswinnaar blij en verrast. Bardo liet weten dat hij het geldbedrag schenkt aan de studenten op Bali. “Zij hebben het daar harder nodig dan ik.”

De OnderwijsTopTalentPrijs wordt ieder jaar uitgereikt aan studenten van lerarenopleidingen in primair en voortgezet onderwijs. In totaal waren er twaalf nominaties voor het basisonderwijs en zeven nominaties voor het voortgezet onderwijs. Bardo Soer was de winnaar in de laatste categorie.

De jury bestond uit Marianne Besselink (lid Tweede Kamer PvdA), Yvonne van de Meent (hoofdredacteur van het vakblad Beroep:Docent), Riet Ogink (algemeen directeur Giralis Groep) en Brechje Schölvinck (winnaar 2007). De OnderwijsTopTalentPrijs is een initiatief van het Instituut voor nationale Onderwijs Promotie (INOP), onderwijsadviesbureau Giralis en de Algemene Onderwijsbond (Aob) en mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs.<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Artikel delen:

Reageer