Bibliotheek Zwolle deelt 8000 boeken uit

Zwolle – Alweer de derde editie van deze grote en succesvolle actie. Heel Nederland leest en spreekt vanaf 17 oktober tot 14 november over hetzelfde boek. Het actieboek van 2008 is “Twee vrouwen” van Harry Mulisch. Een tijdloze en boeiende roman uit 1975 over een stormachtige en fatale liefde, waarin diverse relaties volop stof tot discussie bieden. 

Zolang de voorraad strekt krijgen alle volwassenen leden het boek tijdens de actieperiode cadeau. Ook 16 Zwolse leeskringen en diverse schoolklassen 4-Havo en 4-VWO hebben pakketten met het gratis boek gereserveerd. Bovendien komt er dit jaar een speciale editie uit voor laaggeletterden, welke via de ROC’s Landstede en Deltion verspreid gaat worden.

Veel extra activiteiten rond “Twee vrouwen”

Op 30 oktober is er een voorstelling “Verlaten” door theatergroep Sonnevanck. In november volgen nog o.a een optreden van Verteltheater De Overkant en een literaire avond met Marcel Möring. Een Superleeskringavond op 13 november sluit de reeks activiteiten af.

Meer informatie hierover op www.bibliotheekzwolle.nl

Zodra de bibliotheekvestigingen open gaan, is het boek “Twee vrouwen” op vertoon van de bibliotheekpas af te halen. Het uitdelen zal op elke vestiging op een ludieke wijze gestart worden. Hierna is het boek 4 weken verkrijgbaar, mits de voorraad strekt.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer