Schumannlaan - Foto: Wouter Steenbergen
Schumannlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Toenemende bewolking, vanaf de middag kans op wat regen

Zwolle – Vrijdag maak je ’s morgens vroeg kans om een glimp van de zon te zien, nadat die is opgekomen om 7.55 uur. Er is al bewolking boven Zwolle en daar komt in de loop van de ochtend meer bij, want er trekt een zwak frontensysteem over. Het blijft eerst nog overwegend droog, in de middag stijgt de kans op wat lichte regen of motregen.

Vervolgens schuift in de avond misschien een bui met dikkere druppels over de stad. Dit vormt de achterkant van het frontensysteem. De wind is aanwezig, maar niet sterk. Matig, kracht 3, uit zuid tot zuidwest. Dat laat het blauw-wit van Zwolle net wapperen aan de vlaggenmast. De temperatuur is vrijdag aan het stijgen, van ongeveer 6 graden ’s morgens naar ongeveer 12 graden in de avond.

De wind valt in de nacht van vrijdag op zaterdag weg. De vorming van nevel of mist is mogelijk, maar zaterdagochtend wordt dat al vroeg opgeruimd doordat de wind een beetje opsteekt.

We zitten onder een zuidwestelijke stroming waarmee lucht wordt aangevoerd die zacht is voor de tijd van het jaar. Zaterdag stijgt het kwik in Zwolle tot rond 14 graden en zondag wordt het misschien wel 16 of 17 graden. Vergeet niet dat het november is en de maximumtemperatuur ook onder de 10 graden kan liggen, met een paar graden vorst in de nacht.

De hoge temperaturen in het weekend gaan helaas niet gepaard met volop zonnig weer. Zaterdag maakt de zon nog een kansje te midden van de wolkenmassa. Zondag zitten we onder een dik pak bewolking, met vooral in de middag behoorlijk wat regen. En een stevige wind.

Artikel delen: