‘Sinterklaasfeest vier je thuis pakket’ voor Zwolse gezinnen met een laag inkomen - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

‘Sinterklaasfeest vier je thuis pakket’ voor Zwolse gezinnen met een laag inkomen

Zwolle – Dit jaar zou Stichting Kind in Beeld voor de 10de keer Hét Grote Sinterklaasfeest vieren, maar helaas kan dit vanwege corona niet doorgaan. De stichting heeft echter al snel een alternatief bedacht: ze brengen het feest naar zo’n 850 kinderen in Zwolle toe! Vanwege corona zijn er dit jaar meer kinderen die geen Sinterklaas kunnen vieren, omdat het inkomen dat niet toe laat.

“Het is echt heel erg jammer dat het feest zelf niet door kan gaan, maar 5 minuten nadat wij dit besluit hadden genomen, beslisten wij: dan brengen we het feest naar de kinderen toe! Voor ieder kind mogen de ouders via onze site een nieuw cadeau uitkiezen t.w.v. € 10,-. Vrijwilligers brengen de cadeaus en lekkers langs om er samen een gezellige avond of middag van te maken. Uiteraard gebeurt dit coronaproof. In totaal verwachten we dat het om meer dan 300 gezinnen gaat. Natuurlijk kunnen vrijwilligers en sponsors zich melden bij ons.”, aldus Anne van den Belt, werkgroeplid van de stichting.

Het Grote Sinterklaasfeest is ook ieder jaar weer een moment voor de start van de doneeractie. U kunt doneren via https://stichtingkindinbeeld.nl/help-ons/. De opbrengst komt ten goede aan Hét Grote Sinterklaasfeest, maar ook aan andere uitjes gedurende het hele jaar. Stichting Kind in Beeld is een Zwolse stichting die het hele jaar door plezierige en gratis activiteiten organiseert voor kinderen uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.stichtingkindinbeeld.nl.

Artikel delen: