Aantal Covid-patiënten in Isala Zwolle daalt sterk, maar niet op de intensive care - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Aantal Covid-patiënten in Isala Zwolle daalt sterk, maar niet op de intensive care

Zwolle – Het aantal nieuwe meldingen van besmetting met Covid-19 is aan het afnemen. In alle regio’s in Nederland is het aantal meldingen aan het dalen, zo verklaarde het RIVM deze week. En ook het aantal ziekenhuisopnames daalt.

Het Isala ziekenhuis in Zwolle deelt vrijdag aan Weblog Zwolle mee dat er in totaal 31 mensen worden behandeld voor Covid-19. Dat is veel minder dan twee weken geleden, toen woordvoerder Gerben Hart meldde dat 66 mensen in Isala lagen vanwege Covid. Maar het aantal mensen dat vanwege ernstige Covid-klachten op de IC in Isala Zwolle ligt, is nauwelijks gedaald: vijftien personen worden er momenteel verpleegd, tegen zestien vorige week.

De zorgsector staat nog onder grote druk, waardoor de reguliere zorg wordt uitgesteld. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding meldt een stijging van het aantal patiënten op de intensive care units in het land. Zij verklaren vrijdag dat de situatie op de IC’s in Nederland “blijvend nijpend” is. Op de IC’s liggen nu in totaal 609 Covid-patiënten, tegen 567 Covid-patiënten twee weken geleden.

Het percentage positief op Covid geteste personen in de regio IJsselland was afgelopen week 10,7%, aldus de GGD IJsselland. Tijdens de besmettingspiek twee weken geleden was dat 13,7%. De Veiligheidsregio IJsselland heeft de corona-situatie met twee niveaus verlaagd: van ‘zeer ernstig’ twee weken geleden naar ‘zorgelijk’ deze vrijdag.

De Veiligheidsregio IJsseland verklaart dat het algemene beeld rustig is. “Maar met het oog op Sinterklaas en de komende feestdagen moeten we ons goed realiseren dat we er nog niet zijn. Die momenten gaan ook tellen,” aldus de veiligheidsregio.

Foto's 2
Aantal Covid-patiënten in Isala Zwolle daalt sterk, maar niet op de intensive care
Artikel delen: