Schubertstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Schubertstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Bewolkt en zacht, zondag veel wind en regen

Zwolle – Zaterdagochtend is het ongeveer 7 graden in Zwolle. De mist waarin de ganzen aan de Schubertstraat mogelijk hebben geslapen, is ’s morgens alweer verdwenen. Boven de stad hangt veel bewolking en daar komt meer bij. Een beetje motregen kan eruit vallen, rond het middaguur lijkt de kans daarop het grootst.

Er staat niet al te veel wind: zwak tot matig, kracht 3, uit het zuiden. En het is ’s middags zacht voor de tijd van het jaar: ongeveer 13 graden. In de avond en nacht naar zondag nog steeds plenty wolken, waartussen druppelbuitjes kunnen zitten. Terwijl de wind op gang blijft, koelt het ‘s nachts weinig af, een minimum rond 11 graden.

Zondagochtend prikken zonnestralen tijdelijk door de wolken heen. De zuidenwind is aangetrokken naar kracht 4. Een stevige bries met windvlagen, die de hele dag op sterkte blijft en wel raad weet met loszittende boombladeren. Dit lijkt verdacht veel op herfst en dat is het ook. Alleen ontbreekt de regen nog.

Die komt er zondagmiddag bij, beginnend met wat inleidend gespetter. In de loop van de middag en avond volgt het serieuze, kletsnatte werk. Stevige regenval bij een nog iets aanzwellende wind, die draait van zuid naar zuidwest. De grote bijzonderheid op zondag is de verwachte hoge temperatuur van misschien wel 16 graden, voor de regen uit. Dat is onwerkelijk zacht voor half november.

In de nacht naar maandag blijft het winderig en een bui is ook niet uit te sluiten. Het kwik zet een daling in. In de nieuwe week wordt het minder zacht, we gaan terug naar normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Dat is ongeveer 10 graden in de middag. Het is licht wisselvallig. De zuidwestenwind is de hele week energiek bezig om de herfstsfeer in stand te houden.

Artikel delen: