Man dreigt met mes

Zwolle – Aan de Hollewandsweg ontstond op donderdagavond 9 oktober een conflict. Een 35-jarige man uit Wapenveld was een woning binnen gedrongen en bedreigde daar een 28-jarige man uit Zwolle met een mes. De Zwollenaar vluchtte hierop naar buiten en pakte een schop. Een buurman hoorde het lawaai en kwam te hulp met een breekijzer.

Toen de man op hen af kwam, staken beiden de schop respectievelijk het breekijzer omhoog. Hierop ging de Wapenvelder er vandoor. Het een en ander had te maken met problemen in de relationele sfeer. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. @ Plantje ik heb gister, tegen sluitingstijd, mijn uiterste best gedaan je vrouw te spotten. Werkte ze toen? Met een “rond 30” inbeelding zit ik aardig goed?


  Maak melding

 2. Een buurman hoorde het lawaai en kwam te hulp met een breekijzer.

  Lekker volk weer, voordat ik zo iets heb moet ik eerst naar de schuur en 10 minuten zoeken. Zal wel vaker iets gebeurd zijn als ze dit zo voor het grijpen hebben.


  Maak melding

 3. Dat is weer dat complot, dat Zwolle Zuid in kwaad daglicht wil stellen!

  haha, hoorde vandaag nog een verhaal, dat Zwolle Zuid dezelfde trekken begint te vertonen als Holtenbroek 10 jaar terug 😀

  yeah right ;D


  Maak melding

 4. In plaats van het constant negeren en sarcastisch opzij zetten van incidenten in zuid lijkt het mij verstandiger om eens te erkennen dat (een deel; delen van) zuid in een neergaande spiraal verzeild is geraakt. Dat in de v/d capellen straat alleen al dit jaar 4 overvallen/straatroven en enkele mishandelingen hebben plaats gevonden is een niet te negeren ‘ alarmerende’ situatie (en dan reken ik de incidenten in de aangrenzende democratenlaan en v.kempenearware niet mee) en hoe erg het ook klinkt, JA dat is te vergelijken met sommige berichten uit holtenbroek van 10 jaar terug! Voor een ‘middeklasse’ buitenwijk is dat gewoon niet normaal. Weten jullie dat er dit jaar een inbraakgolf van tientallen inbraken/autokraken is geweest in zuid, door drugsverslaafden uit zuid? Dat er 300 jongeren in zuid rondlopen die zich bezig houden met (hard)drugs handel en zelf gebruiken/sterke drank gebruiken en de criminalteit in rollen….Oh ja, en voor dat plantje enz beginnen: dit zijn feiten die ik jullie voor kan leggen(politie.nl, destentor, zwolsnieuws.nl) Laten we eens de feiten onder ogen zien en zeggen: tot hier en niet verder 😉


  Maak melding

 5. Dezzenaar ik ben het absoluut met je eens dat we alle excessen een halt toe moeten roepen. Ik ga je ook niet verwijten dat je dit soort dingen verzonnen zou hebben. (Dat verwijt ik mensen alleen als het er aan alle kanten vanaf druipt ;))

  Toch denk ik wel, dat het belangrijk is er positief in te blijven staan. In het boerengat waar ik opgegroeid ben was ook zo eens in de tijd wel sprake van een inbraakgolf.
  Ik merk ook, dat ik veel positiever ben over de buurt waar ik nu woon…en dan ben ik binnen Zwolle Zuid verhuisd! Het heeft er toch mee te maken dat hier in de straat mensen net iets gemakkelijker gedag tegen elkaar zeggen en net iets positiever zijn.

  Maar Dezzenaar…begrijp ik ook uit je woorden, dat er geen redden meer aan is naar jouw idee? Of denk je eerder, dat wanneer er door mensen goed onder ogen gezien wordt hoe de zaken ervoor staan er adequate actie ondernomen kan worden?


  Maak melding

 6. oog om oog tand om tand, hard neerslaan die gasten. je zou met een knokploeg snachts moeten gaan patroeieren en er is een paar flink kreupel meppen. dan is het zo over met die ongein


  Maak melding

Reageer