Het weer: Veel bewolking, een beetje regen en een stevige wind - Foto: Wouter Steenbergen
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking, een beetje regen en een stevige wind

Zwolle – Maandag is het winderig in Zwolle. In de nacht was dat al zo. Een windkracht 4 uit zuidwest tot west, die je op de fiets beter mee kunt hebben dan tegen. In de loop van de dag geleidelijk iets afnemend.

De zon zit de meeste tijd te mokken achter een wolkenlaag. En van onderen af hebben we weinig zicht op blauw. Af en toe miezert het een beetje, het zijn geen grote regenhoeveelheden. Het kwik komt niet zo hoog als zondag, toen de weerstations van Weblog Zwolle in Stadshagen en Dieze-Centrum beide een maximum van 15,8 °Celsius noteerden. Dat is zeer zacht voor november. Maandagmiddag komt het kwik tot ongeveer 12 graden.

In de avond en nacht neemt de wind af naar kracht 3, dus windstil wordt het niet. In de nanacht trekt de wind weer aan. Een nachtelijk buitje boven de stad is goed mogelijk. De temperatuur is dinsdagochtend naar een minimumwaarde rond 9 graden gedaald.

Dinsdag is de wind weer stevig van de partij: kracht 4 uit het zuidwesten. De perspectieven voor de zon zijn niet florissant. Er is een continue aanvoer van wolken vanuit het westen. Onder de bewolking blijft het wel overwegend droog. Wat doet de temperatuur? Die stijgt in de middag ongeveer naar het niveau van maandag: 12 graden.

Woensdag staat een mooi novemberzonnetje op het programma voor Zwolle. Althans volgens de huidige berekeningen. Volop zonneschijn, wel in combinatie met een stevige windkracht 3 à 4 uit het zuiden. Maar droog bij een temperatuur tegen de 14 graden.

Donderdag en vrijdag is er kans op enige regen. De temperatuur zet een daling in naar waarden onder de 10 graden overdag. Kans op lichte vorst ‘s nachts.

Artikel delen: