Aanrijding auto en bromfiets

Zwolle – Op de kruising Zwartewaterallee, Grevelingen/Biesbosch vond op donderdagmiddag 9 oktober een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets. Een 85-jarige automobilist kwam van de A28 en reed in de richting van de Rijnlaan. Bij de stoplichten op de kruising stond de zon erg laag.

De automobilist reed ‘door’ het rode verkeerslicht en reed een bromfiets aan met twee personen erop, een 18-jarige man uit Zwolle (bestuurder) en een 15-jarig meisje uit Zwolle. Het meisje kwam door de klap van de aanrijding in de berm terecht en had een beenbreuk, armbreuk, hoofdwonden. Zij werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Naar de toedracht wordt een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ik heb wel een flauw vermoeden in welke richting de toedracht gezocht zou kunnen worden. Ik hoop voor de man dat ik ongelijk heb…. 😉


  Maak melding

 2. ik reed erlangs toen het gebeurd was. het zag er niet best uit gezien de schade. naar om te zien. gelukkig geen levensgevaarlijke wonden, maar erg genoeg. extra voorzichtigheid is in ieder geval altijd gebaat bij zo’n zon.


  Maak melding

 3. Hebben ze voor de zon niet al jaren geleden niet een zonnebril en zonneklep voor uitgevonden? Die oversteekplaats is gewoon gevaarlijk omdat iedereen daar maar door rood rijdt, zowel fietser als automobilist. Dat er niet vaker ongelukken gebeuren verbaast me wel eens.


  Maak melding

 4. Ik rijd dagelijks tegen de laagstaande zon in, heb dan wel een zonnebril op, maar het is reden te meer om dan extra goed op te letten! Je weet dat je er in deze tijd van het jaar verrast door kan worden! 8)

  (Voor sommige mensen is 85 te oud om achter het stuur te kruipen0


  Maak melding

Reageer