Gymnasium Celeanum Aa-landen  - Foto: Wouter Steenbergen
Gymnasium Celeanum Aa-landen
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking maar overwegend droog

Zwolle – Dinsdag begint de dag met kans op regen in de vroege ochtend. Een ieder die dan op pad moet voor het werk, of voor een ommetje met de hond, kan hier mee te maken krijgen. Eén troost, flink nat zal je niet worden.

In de loop van de ochtend verdwijnt de buienkans geleidelijk. De wolken zullen wel boven de stad blijven hangen. Dit zorgt ervoor dat het, net als maandag al vroeg donker wordt. Aan de zonsondergang verandert niets, maar vanwege het brede wolkendek wat constante aanvoer krijgt, oogt het al snel donker en kun je aan het einde van de middag zomaar al verlichting op de fiets nodig hebben.

Ondanks het voor de één ongezellige weer, en voor de ander dé kans om al vroeg kaarsjes aan te steken, kunnen de handschoenen nog even in de kast blijven. Het wordt zo’n 13 graden bij een matige zuidwesten wind.

Voor de woensdag staat er iets meer daglicht op het programma. Op deze dag doet de zon extra haar best en zal je naast warmte ook zonnestralen op je gezicht kunnen voelen. Het wordt droog en met 14 graden op de thermometer een perfecte dag om even lekker uit te waaien en te genieten van alle moois wat de Zwolse natuur te bieden heeft.

Vanaf donderdag is er weer meer kans op regen. Het kwik zakt naar maximumtemperaturen van een graad of 10. Ook in de nacht wordt het weer ouderwets fris met kans op lichte vorst. Vrijdag en zaterdag wordt het overdag nog iets frisser. Op deze dagen kunnen wij naast af en toe een regenbui, qua temperatuur ook normaalwaarden voor de tijd van het jaar verwachten. Het wordt met maximumtemperaturen van 7 graden beduidend frisser dan voorgaande dagen.

Artikel delen: