Oudste lid Oranje Zwart nog altijd even gedreven

Oudste lid Oranje Zwart nog altijd even gedreven

Zwolle – Piet Deiman is sinds 1957 lid van Korfbalvereniging Oranje Zwart. Hij loopt dus al heel wat jaren rond bij de Zwolse korfbalvereniging. Hij heeft veel gedaan voor de jeugd: van Jeugdcommissielid tot het organiseren van het Jeugdweekend, Piet draaide er zijn hand niet voor om.

Daarnaast is hij van het begin af bezig geweest met Bouw en Onderhoud. Ontelbare uren heeft hij erop zitten in de drie clubhuizen uit de rijke historie van Oranje Zwart. Klussen achter de schermen, die het mede mogelijk maken dat de leden kunnen korfballen en elkaar kunnen ontmoeten. Alles zag en ziet er, mede door Piets inzet, altijd pico bello uit.

Met het vervaardigen van de zogeheten korfbalbomen heeft Piet zijn werkzaamheden uitgebreid. Dit project is in 2019 ontstaan, met als doel kinderen in beweging te krijgen. De ‘bomen’ dragen bij aan een leuk, inspirerend en uitdagend schoolplein en verrijken het sportaanbod. Naast hun motorische vaardigheden kunnen kinderen er hun oog-handcoördinatie mee verbeteren alsmede hun conditie en sociale vaardigheden.

Op verschillende schoolpleinen in Zwolle staan inmiddels mooie korfbalbomen. Met zijn laservaring vervult Piet, samen met zijn BOC-collega’s, achter de schermen een onmisbare schakel in dit project, door de stalen delen met vakkundige precisie op maat te maken en aan elkaar te lassen. Hierdoor kan Oranje Zwart tegen zeer lage kosten korfbalbomen produceren. Het mooie is dat het project de interesse heeft gewekt van andere instanties. Zo heeft Frion (Fris + Ondernemend) ook een aantal korfbalbomen besteld. Frion is er voor mensen met een verstandelijke beperking. De korfbalbomen gaan een mooi plekje krijgen in de tuinen, op twee locaties, van Frion in Zwolle.

Oranje Zwart vindt het mooi om te zien met hoeveel plezier en trots hun oudste lid bijdraagt aan de vervaardiging van korfbalbomen voor de jeugd. Dat tekent de inzet van veel van de vrijwilligers van Oranje Zwart. En daar zijn ze trots op!

Foto's 2
Piet Deiman (rechts)
Piet Deiman (rechts)
Artikel delen: