Hasselterdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Hasselterdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig, zeer zacht en zuidenwind

Zwolle – Woensdag wordt het zonnig en zeer zacht in Zwolle. Na een nacht met een minimumtemperatuur rond 10 graden, wat voor novemberbegrippen bepaald niet koud is, stuwt het kwik in de loop van de dag omhoog richting 14 graden. Misschien zelfs 15 graden. Voorjaarstemperaturen in het najaar. Wel met een matige wind, kracht 3 tot 4, uit het zuiden.

De dag begint met misschien wat bewolking, maar het plan is dat die ‘s morgens plaatsmaakt voor zon. Veel zon en veel blauwe lucht boven Zwolle tot zonsondergang om 16.38 uur. Dan komt vanuit het westen een wolkenzone naderbij, waaruit in de avond een beetje lichte regen kan vallen. In het begin van de nacht naar donderdag gevolgd door een actievere regenzone. Die is smal en gauw voorbij, waarna het in de nanacht breed kan opklaren. En afkoelen.

Donderdagochtend vroeg verwachten we een graad of 7 op de Zwolse thermometers. Er is een nieuw regenfront onderweg en dit komt uit het noordwesten. In de ochtend gaat het een beetje regenen en daarna volgen buien, terwijl de wind een dot gas bijgeeft uit het zuidwesten. Kans op windkracht 5, een vrij krachtige wind.

Donderdagmiddag is die buiigheid er waarschijnlijk nog. De wind komt dan uit het noordwesten, met kracht 4 en verder afnemend. Onder een afwisseling van zon en veel wolken ligt de maximumtemperatuur in de buurt van 10 graden. Daar past een warmere jas bij dan op woensdag.

Dat geldt ook voor de vrijdag. De temperatuur komt overdag niet hoger dan 8 graden. De zon verschijnt geregeld boven de stad en de buienkans is klein. De wind houdt zijn gemak vanuit het zuidwesten.

We gaan een wolkenweekend tegemoet, volgens de huidige berekeningen, met weinig kans op zon. Maar het belooft weer zachter te worden. En een tikje wisselvallig.

Artikel delen: