Sportfeest voor gehandicapten

Zwolle – De eerste Frion Sportdag is vrijdagmiddag zeer goed bezocht. Zo’n driehonderd mensen met een verstandelijke beperking namen aan dit groot opgezette evenement deel.

Het ging om 120 deelnemers met een licht verstandelijke beperking en rond 180 personen met een ernstig meervoudige handicap. Vooral voor de laatste groep was dit een uniek evenement. Voor hen worden amper activiteiten georganiseerd. De sportdag werd gehouden op het terrein van sportclub HTC, onderdeel van sportpark De Pelikaan aan de Brinkhoekweg in Zwolle. Dit festijn was niet alleen bedoeld voor cliënten van zorginstelling Frion (werkzaam in een groot deel van Overijssel), maar ook voor cliënten van andere organisaties. De deelnemers met een licht verstandelijke beperking konden zich op deze sport- en beweegdag uitleven op een spellencircuit in de vorm van een zeskamp. Tal van teams probeerden als snelste een spelopdracht te volbrengen.


Buikschuiven…

Daarnaast kon iedereen op het Sportplein kennis maken met diverse andere takken van sport, zoals hockey, tennis, korfbal, judo en jeu de boule. Meerdere sportverenigingen waren daarbij ter ondersteuning  aanwezig.

Voor cliënten met een meervoudige beperking richtte de organisatie zich vooral op ‘beleving’. Daarbij ging het om theater, een snoezelomgeving met diverse activiteiten en het rijden met een huifkar. Het doel van deze sportdag is niet alleen nader kennis te maken met sport. Het was ook een belangrijke ontmoetingsplaats, waar nieuwe contacten kunnen worden gelegd.

De sportdag werd georganiseerd door Frion, VG Sport Zwolle, SportService Zwolle en Stichting samenwerkende sportclubs De Pelikaan. Het startschot van de Frion Sportdag werd gegeven door sportpresentator Bert van Losser van TV Oost. Nico Blok, winnaar van de bronzen medaille enkelspel tafeltennis tijdens de afgelopen Paralympische Spelen in Beijing, reikte de prijzen uit. Daaronder was ook de Fair Play Prijs voor het team dat zich het sportiefst had gedragen en het eerlijkst had gespeeld. Tegen half vier werd de sportdag afgesloten met een optreden van Harm Wolters. Frion wil van deze sport- en beweegdag een jaarlijks terugkerend evenement maken.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Echt ontzettend gaaf dat ook mensen met een ernstig meervoudige beperking zijn meegenomen in dit evenement 😀

    Collega’s vertelden dat het een geslaagde dag was en de clienten hebben genoten.


    Maak melding

Reageer