Zwolle is 110 extra bomen rijker dankzij bomenactie Groene Loper Zwolle

Zwolle is 110 extra bomen rijker dankzij bomenactie Groene Loper Zwolle

Zwolle – Dinsdag ontvingen maar liefst 26 bewonersinitiatieven uit Zwolle 110 bomen. Deze bomenactie is een initiatief van Groene Loper Zwolle om bij te dragen aan het provinciale plan ‘Iedereen een boom’: 1,1 miljoen bomen in Overijssel, voor elke inwoner één.

Bomen zijn heel belangrijk voor mens en dier. Het is bewezen dat bomen ons gezonder en gelukkiger maken. Ze zijn het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui. Willen we dat zo houden, dan zijn er veel extra bomen nodig. Groene Loper Zwolle is hier actief mee aan de slag gegaan en gaven dinsdag maar liefst 110 bomen aan 27 bewonersinitiatieven.

Bij de inschrijving kon je uit 26 inheemse bomen kiezen, waaronder de appelboom, berk, winter eik en walnoot. Door soorten te kiezen die van nature hier voorkomen, zullen veel dieren er gebruik van maken voor voeding en huisvesting. De bewonersinitiatieven konden de bomen ophalen bij de Nooterhof. De bomen komen dichtbij in de buurt van bewoners te staan, op een plek waar zij zich thuis voelen: in de straat, een buurttuin, op de sportclub of op het schoolplein.

Groene Loper Zwolle
Deze bomenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Zwolle organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. Samenwerkende partners binnen Groene Loper Zwolle zijn, naast een kernteam van enthousiaste bewoners, Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel, Milieuraad Zwolle en 50 tinten groen Assendorp. Groene Loper Zwolle wordt ondersteund door gemeente Zwolle en de provincie Overijssel vanuit het programma Natuur voor Elkaar.

Artikel delen: