Burgemeester Roelenweg - Foto: Wouter Steenbergen
Burgemeester Roelenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op buien en een stevige herfstbries

Zwolle – Donderdag is een overgangsdag naar tijdelijk een stuk kouder weer. Dat gaat gepaard met buitjes en buien. De kleinere stiefelen in de ochtend over Zwolle heen en de wat grotere exemplaren rond het middaguur. In de middag zakt het buiengebeuren steeds meer in.

De buien zitten tussen stapelwolken die zo talrijk en uitgestrekt zijn dat de zon er geregeld achter verdwijnt. De wind draait donderdag van zuidwest in de ochtend naar noordwest in de middag. Daarbij neemt hij toe van matig, kracht 3 ’s morgens, naar 4 en misschien even 5 rond het middaguur. Dat is een stevige herfstbries. In de avond wordt de wind veel zwakker. De temperatuur doet niet veel: rond 8 graden donderdagmorgen en in de middag zo’n 2 graden meer.

Nogal een verschil met woensdag, toen in de middag een buitengewoon hoog maximum van 15 graden werd gemeten door ons weerstation in het centrum van Zwolle.

Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag zijn er opklaringen, maar een enkel licht buitje is ’s nachts niet uit te sluiten. Het koelt zo ver af dat autoruiten vrijdagochtend nét bevroren kunnen zijn. Op neushoogte is het ook koud ’s morgens vroeg: ongeveer 4 graden.

Vrijdag is de kans op nattigheid overdag zeer klein. Laten we het gewoon droog noemen tot de avond. Een afwisseling van zon en wolken, waarbij de zon ’s ochtends de overhand heeft. Vanaf het middaguur komt er vanuit het westen meer bewolking binnendrijven, die pas in de loop van vrijdagavond neerslag gaat brengen. Met die regen komt iets minder koude lucht deze kant op.

In het weekend is dat te meten aan de middagtemperatuur, die net boven de 10 graden stijgt. Er is op beide dagen veel bewolking. Zaterdag valt daar overdag nauwelijks regen uit, zondagochtend zou wel eens nat kunnen worden. Meer details daarover in de volgende weerberichten, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: