Stralend herfstweer op massaal bezochte politiedag

Zwolle – Dat de Wijthmenerplas zaterdag 11 oktober ‘the place to be’ was, is meer dan ruimschoots bewezen. Ruim 10.000 mensen bezochten op de prachtige, zonovergoten herfstdag de politiedag van Twente, IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland. De korpsen haalden alles uit de kast om het publiek te trakteren op een wervelende show.

 

Al ruim voor de officiële opening om 10.00 uur dienden de eerste bezoekers zich aan op de schitterende locatie om alles mee te kunnen beleven. De zes VIP-jongeren Gert de Goede uit  ’t Harde, Julia Stoker uit Dedemsvaart, Roel Hartholt uit Dalfsen, Tim Berends uit Twello, Mayke Smelt uit Vriezenveen en Tom Boersma uit Holten werden die ochtend eerst op het hoofdbureau in Zwolle hartelijk ontvangen door plaatsvervangend korpschef Arend Kloosterman. Zij ontvingen uit zijn handen een politie-VIP shirt en ook kreeg het selecte gezelschap een rondleiding in onder andere de centrale meldkamer. Rond de klok van tien uur werden zij onder begeleiding van motoragenten in een ME-bus vervoerd naar de Wijthmenerplas waar ze samen met de waterpolitie en politiepaarden een bijdrage leverden aan de opening.

 

Meer foto’s bij lees verder….

Na een gesprekje met onder andere burgemeester Henk-Jan Meijer van Zwolle en plaatsvervangend korpschef Roel ter Schure van Twente trokken de zes jongeren hun uniform aan en starten met een actief programma met workshops bij de bikers, de beroepsvaardigheidstrainers en de forensisch rechercheurs. Na afloop ging het gezelschap voldaan naar huis. Het merendeel van hen ambieert een politieloopbaan. Na zaterdag werden ze nog eens in die wens gesterkt.

  

 Spectaculair

Er was zaterdag voor iedereen van alles te beleven. Het publiek genoot massaal van de spectaculaire shows van de hondengeleiders en de waterpolitie. De ME verrichte -uiteraard vriendelijke- charges met kinderen die voor deze gelegenheid uitgerust werden met helm, schild en wapenstok. De bikers toonden hun kunsten op de fiets en moedigden ook het publiek aan zelf wat oefeningen uit te proberen. Bij de beroepsvaardigheidsdocenten kwam het vooral op conditie aan en dat viel menigeen toch zwaarder dan gedacht.

 

Te land, te water en in de lucht

De dag speelde zich niet alleen op en om het water af. Ook de lucht bood diverse keren een mooi schouwspel, waarvoor de piloten van de politiehelikopters tekenden. Zij zorgden voor een extra dimensie. Uiteraard werd er ook geland bij de Wijthmenerplas en konden belangstellenden de heli van nabij bekijken.

 

De overige activiteiten, waaronder de workshops van de forensische recherche, verkeerspolitie, de zwaar beveiligde dienstauto van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging, de parketpolitie, milieupolitie, een oefening van de Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen, de mast van Vts Politie Nederland en de informatiemarkt trokken veel bekijks. Op het skelterparcours vermaakten bijna driehonderd kinderen zich gedurende de dag met behendigheidsspelletjes op de skelter.

 

Geslaagd

De drie organiserende korpsen kijken terug op een dag, die dankzij het enthousiasme van het publiek, collega’s uit alle organisatiegeledingen en niet in de laatste plaats het fantastische weer bijzonder geslaagd was.

 

 

 

 

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Mooie foto’s, maar wel een hoog boys met toys gehalte….

  En dan te bedenken dat in the real world iedere agent een groot deel van zijn werk achter een bureau zit om bureaucratische formulieren te invullen.

  Maar ja met een bureau en stoel op een open dag trek je weinig mensen 😉


  Maak melding

 2. dit heeft niets met politiewerk te maken. maar ik begrijp het wel. het bekeuren van onschuldige burgers voor het niet voeren van een koplamp op hun fiets, of een aanhangertje waar de verkeerdre nummerplaat opzit daar kun je niemand mee vermaken.
  ik ben benieuwd of het nog veel problemen heeft opgeleverd om “politiemensen” te vinden die op hun vrije zaterdag hier aan mee wilden werken.


  Maak melding

 3. nationale politiedag
  Reactie op de twee bovenstaande reacties. Ten eerste een compliment aan de politie. Wat ze gisteren lieten zien is ook niet de dagelijkse realiteit. Echter wel een leuk en informatief totaal plaatje van de diensten die de politie verleend. Bovenstaande rectie vind ik erg kinderachtig bijna rancuneus. Ooit een keer afgekeurd?? >:(


  Maak melding

 4. Aansprekende demo van taken waar onze orde- en gezagshandhavers mee te maken krijgen dus op berekend moeten zijn. Mooie dag gister ook, veel volk zo te zien en strakke foto’s. Mooi dat de politie zich ook zo kan etaleren.
  Mooi ook dat mijn tip (vrijdag) over een geflipte misdadiger met zijn auto als wapen, succesvol lijkt geweest 😉


  Maak melding

 5. Nou ik vond het een zeer geslaagde dag. Ik ging er met mijn kinderen rond 11 uur heen en had verwacht er een uurtje rond te lopen. Dit werd tot het einde! Geweldig vonden ze het. En ook erg vriendelijke mensen die zeker niet te beroerd waren om alles 100 keer uit te leggen. Super! Volgend jaar weer?


  Maak melding

Reageer