Dobbe - Foto: Wouter Steenbergen
Dobbe
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Temperatuurdip met zon en weinig wind

Zwolle – Vrijdag beleeft Zwolle de temperatuurdip van de week. Verwacht wordt een maximum kwikstand van slechts 8 graden, wat nou eens ónder normaal is voor de tijd van het jaar in plaats van erboven, wat de laatste tijd zo vaak gebeurde. ’s Morgens is het zelfs winterkoud met ongeveer +3 graden Celsius en kans op autoruiten krabben.

Verder valt vrijdag alles reuze mee, qua weer. We zien vaak een stuk blauwe lucht met een zonnetje boven de stad. Er zijn ook wolkenvelden, vooral in de middag. De wind is van noordwest gekrompen naar zuidwest en doet relaxed zijn ding: kracht 2 à 3. Een zwakke tot matige wind. Bij zulk rustig weer zou je zweren dat er een hogedrukgebied in de buurt is. En dat klopt, het schuift ten zuiden van ons voorbij.

Fronten met neerslag worden echter niet op afstand gehouden. In zwakke vorm trekken ze over, zoals ook in de avond en nacht van vrijdag op zaterdag gebeurt. Het is een warmtefront dat nachtelijke regen brengt plus een aantrekkende zuidwestenwind: windkracht 4. Het warmtefront brengt ook minder koud weer in het weekend. Er wordt op de weekend-weerkaarten 10 tot 12 graden aangekondigd en geen kans op nachtvorst.

Wel ziet het er tamelijk bewolkt uit. Vooral op zaterdag is de zon vanwege een uitgestrekt wolkenpakket weinig ruimte gegund. Er staat ook een vrij stevige zuidwestenwind, kracht 4.

In het weekend wordt regen verwacht, maar die valt volgens de huidige berekeningen op een gunstig moment, namelijk in de nacht van zaterdag op zondag. Op beide dagen is het overdag veruit de meeste tijd droog. Zondag is de zon regelmatig te zien boven Zwolle.

Artikel delen: