Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Grijze zaterdag, regen in de nacht, zondag opklaringen

Zwolle – Zaterdagochtend is het grijs boven Zwolle en dat blijft het ook in de middag. Ondanks dat het kwik licht aan het stijgen is, moet je geen hoge verwachtingen hebben van het eindresultaat. De maximumtemperatuur blijft iets onder de 10 graden steken, wat vergelijkbaar is met vrijdag. Maar het nadeel zaterdag is de sterkere wind.

Windkracht 4, een matige zuidwestenwind. Dat is meer wind dan op vrijdag en die drukt de gevoelstemperatuur. Tezamen met de ontbrekende zonneschijn maakt dat het er niet prettiger op. Kans op wat gespetter, in de vorm van een beetje lichte regen of motregen, is er de hele zaterdag. Het is weinig, maar dit trekt je weerbeleving natuurlijk niet uit het slop. We richten onze hoop daarom op de zondag.

Voor het zover is, hebben we een regenachtige nacht van zaterdag op zondag. Er passeert een neerslaggebied, dat naar verwachting zo’n 2 millimeter water achterlaat op de stad. Ben je zondagochtend al vroeg in touw buiten, dan kun je een staartje van de nattigheid mee krijgen.

Het goede nieuws is dat opklaringen zondagmorgen onderweg zijn hierheen. Of ze breed of smal zijn is moeilijk te voorspellen. De zon komt in elk geval in beeld boven Zwolle en de kans op neerslag neemt gestaag af. Het kwik wil boven de 10 graden uitkomen, er wordt gemikt op een maximum van 11 graden. De wind is westelijk, kracht 3, minder wind dan op zaterdag.

In de nieuwe week trekt een breed assortiment aan wolkenvelden over Zwolle. Die droppen hier weinig of geen regen. De wind vertoont evenmin herfstige kuren en beperkt zich tot kracht 3. De langjarige gemiddelde maximumtemperatuur voor deze laatste week van november is ongeveer 8 graden Celsius. Daar lijken we elke dag boven te zitten.

Artikel delen: